Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania Libera: Resursa piscicola din Delta, gestionata deficitar


Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD), Grigore Baboianu, sustine ca in Delta exista peste, dar ca resursa piscicola este prost gestionata. El sustine ca aceasta problema poate fi solutionata prin crearea unui parteneriat cu asociatiile de pescari si prin impunerea unor acte normative clare.
"Peste exista in Delta, dar este gestionat prost. S-a creat din pacate o stare de indisciplina si este greu sa impui o regula atunci cand ea este neclara. Mai mult, este dificil sa inregistrezi capturile si atunci avem piata neagra plina de peste", a declarat guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu. El a facut referire la capturile inregistrate de asociatiile de pescari, in conditiile in care anul trecut acestea au raportat o captura de 2.700 de tone din cele 3.500 de tone alocate, in baza capturilor raportate in 2009 stabilindu-se de altfel cota de pescuit comercial in Delta Dunarii de 3.100 de tone de peste pentru anul acesta.

"Cat timp capturile vor fi in declin si de la 3.000 de tone se va ajunge la 2.500 de tone de peste, daca piata neagra va fi in continuare alimentata de peste, daca vom inregistra capturi din ce in ce mai mici, vom ajunge la concluzia poate nereala, dar oficiala ca nu mai este peste si atunci se va opri pescuitul. De fapt, exista aceasta dorinta, iar daca va aparea o decizie in acest sens, ea va fi ca urmare a starii resurselor", a mentionat guvernatorul Baboianu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016