Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania militeaza pentru un nivel financiar mai consistent al viitoarei Politici Agricole Comune

romania-militeaza-pentru-unnivel-financiar-mai-consistent-al-viitoarei-politici-agricole-comune

Zilele trecute, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit la sediul institutiei pe omologul sau din Bulgaria, Rumen Porodzanov. Alaturi de delegatia bulgara s-a aflat si Todor Ivanov Churov, ambasadorul Republicii Bulgare la Bucuresti, iar la discutii au participat secretarii de stat ai MADR, Daniel Dumitru Botanoiu si Claudiu Sorin Mares, presedintii si vicepresedintii grupurilor de lucru ale Consiliului UE, precum si expertii din cadrul directiilor tehnice ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Subiectele principale abordate de cele doua parti au vizat pachetul de reforma a Politicii Agricole Comune post-2020, cu accente pe bugetul PAC dupa 2020, Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC, Regulamentul privind finantarea, gestionarea si monitorizarea PAC.
 
Astfel, ministrul Petre Daea a subliniat ca Romania are o pozitie ferma si constanta pentru trei mari probleme: militam pentru un nivel financiar mai consistent al viitoarei Politici Agricole Comune, consideram ca plafonarea afecteaza fermierii romani, fiind de neacceptat pentru Romania. Un alt aspect amintit de catre ministrul roman al agriculturii a vizat importanta continuarii convergentei externe.
 
„Romania apreciaza ca necesara si corecta structura PAC, prin cei 2 piloni, dar nivelul de finanÅ£are este insuficient si nu raspunde pe deplin obiectivelor pe care ni le-am propus privind securitatea alimentara. Schimbarile climatice sunt o realitate si nu o fictiune, conditiile de mediu impun costuri suplimentare. Fermierilor nostri nu putem sa le cerem sa faca mai mult si mai bine cu bani mai putini, in conditii mai grele si mai restrictive”, a subliniat ministrul roman al Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, ministrul Petre Daea a punctat faptul ca „ne dorim ca relatiile bilaterale bulgaro-romane sa mentina acelasi trend ascendent ca in ultimii ani, domeniul agricol fiind un punct esential in colaborarea dintre cele doua state”.
 
Avand in vedere ca Bulgaria a incheiat la 30 iunie 2018 mandatul de presedintie a Consiliului Uniunii Europene, in cadrul intalnirii s-au discutat aspecte pragmatice legate de aceasta responsabilitate care va reveni Romaniei in primele sase luni ale anului 2019.
 
Ministrul Rumen Porodzanov a afirmat ca este o placere deosebita sa se afle in Romania si sa cunoasca echipa care va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.
 
Totodata, acesta a impartasit din experienta acumulata pe perioada celor sase luni in care Bulgaria a detinut presedintia Consiliului UE, astfel incat sa raspunda la toate intrebarile pe care expertii romani le au in legatura cu acest subiect, pentru ca Romania sa fie complet pregatita de la 1 ianuarie 2019.
 
In acest sens, partea bulgara a prezentat modul in care a parcurs atat etapele premergatoare, cat si cele din timpul detinerii presedintiei Consiliului UE, aratand prin exemple concrete complexitatea intregului mecanism in care au fost angrenati pe perioada celor 6 luni.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016