Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania propune varianta „poluatorul plateste” dupa disparitia cotelor de lapte la nivel european

romania-propune-varianta-poluatorul-plateste-dupa-disparitia-cotelor-de-lapte-la-nivel-european

Romania va propune la nivel european varianta „poluatorul plateste” dupa disparitia cotelor de lapte, masura urmand sa fiind analizata intr-un grup de lucru organizat la Ministerul Agriculturii impreuna cu Bulgaria.


Romania va propune, in contexul eliminarii cotelor de lapte la nivel european, de la 1 aprilie, varianta „poluatorul plateste”. „Daca ai perturbat piata, tu ca si companie, adica daca ai intrat cu o cantitate mare de lapte care a dus la scaderea drastica a achizitiilor de pe piata locala sau la scaderea preturilor foarte mult si nu mai poate fi sustenabil pentru producatorul local, compania trebuie sa plateasca acea diferenta intre costul de productie si pretul pietii, ca sa fie mentinut un echilibru. Este o propunere pe care o vom aduce in acest grup de lucru si vrem sa vedem daca accepta si partea bulgara. Pe de alta parte sunt si alte masuri, insa noi nu avem capacitatile de depozitare sau de procesare pentru unt, lapte praf sau cascaval, cum au alte state care detine cooperative si infrastructura de peste 60 de ani”, a explicat secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu.
 
Potrivit sursei citate, promovarea produselor agroalimentare autohtone precum si depozitarea si acoperirea pierderilor de venit sunt principalele masuri pe care Romania si Bulgaria le vor sustine la nivel european, inclusiv in Consiliul de Ministri ai Agriculturii din Uniunea Europeana de saptamana viitoare.
„Am luat in discutie niste masuri pe care vrem sa le sustinem in comun la nivelul european, la nivelul Consiliului de Ministri de la Bruxelles. Masurile pe care Romania le sustine vizeaza promovarea produselor agroalimentare autohtone, depozitarea si acoperirea pierderilor de venit. Sunt propuneri pe care vrem sa le abordam si in acest grup de lucru Romania—Bulgaria”, a spus Botanoiu.
 
O alta masura importanta discutata in grupul de lucru de la Ministerul Agriculturii vizeaza si pierderea de venit care ar trebui acoperita si din bugetul comunitar nu doar din bugetele nationale precum si modul in care sunt tratate unele boli atipice ale animalelor, in unele tari comunitare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In perioada de criza cum este si cea actuala legata de embargoul rusesc, efectele negative din piata nu se datoreaza producatorilor din UE si de aceea nu putem sa le tratam doar cu bugete nationale. Un al treilea aspect este este cel legat de boala limbii albastre si cazul atipic de ESB confirmat recent in Romania. Propunerea noastra catre Comisie este ca aceste boli atipice sa fie tratate ca atare si sa nu duca la descurajarea exporturilor statelor respective. De exemplu, Germania are 27 de cazuri atipice si exporta, nu are niciun fel de probleme. Cred ca nu trebuie penalizata Romania pentru un caz atipic de BSE. Trebuie definite clar ce inseamna aceste cazuri atipice ca sa nu ne mai impiedice exporturile”, a mai explicat Daniel Botanoiu.
 
Un caz atipic de Encefalopatie Spongiforma Bovina a fost confirmat marti pentru o proba prelevata de la o bovina sacrificata la sfarsitul anului trecut intr-un abator autorizat din judetul Dambovita, sanatatea publica nefiind insa afectata in conditiile in care carnea nu a fost comercializata pe piata, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016