Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania se va alatura proiectului Mohamedia, privind exportul de ovine vii in tarile arabe

romania-se-va-alatura-proiectului-mohamedia-privind-exportul-de-ovine-vii-in-tarile-arabe

Exportul de animale vii din speciile ovine si caprine si exportul de carne de animale din speciile ovine si caprine, proaspata, refrigerata sau congelata se pastreaza intr-un ritm relativ constant.


La invitatia ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, in perioada 21 - 24 august 2016, ministrul Agriculturii din Regatul Hasemit al Iordaniei, Dr. Rida A. Shibli, efectueaza o vizita de lucru in Romania alaturi de secretarul general pentru resurse zootehnice din Iordania, dr. Munther Al Refai.
 
In cadrul vizitei, luni 22 august 2016, oficialii iordanieni impreuna cu o delegatie condusa de ministrul Achim Irimescu s-au deplasat in teritoriu la mai multe ferme de ovine din judetele Tulcea si Constanta in localitatile Saraiu, Baia, Corbu şi Viisoara. Din delegatia Iordaniei a mai facut parte si ambasadorul extraordinar şi plenipotentiar al Regatului Hasemit al Iordaniei in Romania, Saker Malkawi.
 
In cadrul vizitei, Achim Irimescu a afirmat ca „in sectorul cresterii ovinelor, la rasele de carne si lapte, Romania a evoluat foarte bine in ultimii ani si dispune de calitatea cautata de tarile arabe. Imi doresc sa reusim sa ducem la export cat mai mult, acesta fiind unul dintre obiectivele propuse pentru mandatul de ministru – deschiderea de noi piete. Tocmai de aceea, speram prin vizita ministrului Agriculturii din Regatul Hasemit al Iordaniei sa punem in contact direct producatorii si importatorii, reusind sa crestem astfel eficienta din punct de vedere al producatorului”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In urma semnarii Memorandumului de Intelegere privind cooperarea in domeniul agriculturii dintre Ministerul Agriculturii din Regatul Hasemit al Iordaniei si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania relatiile de colaborare au fost dinamizate şi cu ocazia vizitei ministrului Achim Irimescu in Iordania in luna aprilie 2016, in ultima perioada avand loc mai multe contacte la nivel inalt si de experti.
 
Romania este principalul exportator de oi pe piata iordaniana, iar Iordania exporta legume si fructe pe piata romaneasca si se doreste consolidarea acestor activitati, fapt pentru care se acorda o importanta deosebita relatiei dintre cele doua tari, din punct de vedere al agriculturii.
 
In continuarea vizitei din teren, ministrul Achim Irimescu a avut intalniri marti, 23 august 2016, la sediul MADR cu delegatia din Iordania. Autoritatile sanitar veterinare din Romania si Iordania au agreat modelele de certificate pentru ovinele, caprinele, bovinele vii destinate sacrificarii.
 
O solutie pentru a nu mai exista sincope in livrarea de animale vii in Iordania o reprezinta zonarea, care sa asigure izolarea unor eventuale noi focare, dar sa lase libera comercializarea animalelor vii din zonele neafectate; in acest fel se va evita blocarea totala a exportului de animale vii spre Iordania, consecinta a prezentei focarelor de „Limba Albastra”. Daca activitatea de zonare demarata de partea romana va fi in concordanta cu normele OIE, Iordania nu va mai bloca importurile de animale vii din Romania.
 
In vederea cresterii exportului de ovine si caprine in tari terte, Romania implementeaza un program de crestere a rezistentei ovinelor la scrapie care consta in testarea berbecilor si mioarelor in vederea identificarii animalelor rezistente la scrapie si eliminarea celor susceptibile.
 
Dupa primele cinci luni din anul 2016 exporturile Romaniei catre Iordania totalizeaza peste 550.000 capete si reprezinta 14,6% din exporturile catre tari terte (TT) si 5,8% din exporturile totale (UE şi TT) de produse agroalimentare ale Romaniei. Principalele produse exportate in Iordania in anul 2016 sunt: grau, animale vii (ovine, caprine, bovine), carne (ovine, caprine, bovine), produse de brutarie, fructe proaspete (mere, pere, gutui).
Nu se inregistreaza export de carne de pasare in primele cinci luni ale anului 2016.
 
Exportul de animale vii din speciile ovine si caprine şi exportul de carne de animale din speciile ovine si caprine, proaspata, refrigerata sau congelata se pastreaza intr-un ritm relativ constant.
 
Carnea de oaie din Romania ocupa locul doi in preferintele populatiei iordaniene dupa cea din rasele locale. Efectivele de ovine din Romania la 30 iunie 2016 inregistreaza 15.104.691 capete, iar cele de caprine, 2.108.042 capete.
Prin urmare, exportul de ovine vii, in baza unor acorduri de liber schimb in Iordania dar si pe pietele Irakului, Siriei, Arabiei Saudite, Palestinei, Egiptului, Turciei, s.a. poate fi realizat prin proiectul „Mohammedia”.
Prin participarea Romaniei la acest proiect se ofera posibilitatea de a fi promovate diferite rase de animale.
 
Pentru a functiona cu succes acest proiect, toate partile implicate trebuie sa dea dovada de responsabilitate, „credibilitatea” fiind esentiala in a deveni si ramane parteneri ai proiectului. Autoritatile sanitar veterinare au un rol esential intrucat aparitia unei epidemii generate de o anumita tara furnizoare va afecta intreg proiectul.

In cadrul acestei zone libere se propune livrarea de animale vii direct de catre exportatorii romani, care vor plati cheltuielile aferente pentru a-si prezenta marfa in fata potentialilor cumparatori, sau prin alte firme care vor cumpara animalele de la romani si le vor prezenta ei in fermele de carantina din cadrul proiectului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016