Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania va solicita Comisiei Europene majorarea cu circa 35 euro/hectar a platilor nationale directe complementare pentru 2009 din bugetul national, comparativ cu 44 de euro cat se acorda in prezent

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, va participa in perioada 23 - 24 aprilie la la Consiliul de Ministri Agricultura si Pescuit desfasurat la Luxemburg, unde va solicita majorarea contributiei la platile nationale directe complementare (CNDP) din bugetul national, de la 30% la 55%, informeaza Ministerul Agriculturii.

"Pentru 2009 platile pe hectar se dau din cele doua componente SAPS (schema de plata unica pe suprafata) si CNDP (plati nationale directe complementare). SAPS reprezinta 35%, CNDP reprezinta 30%, iar noi dorim ca acesta CNDP sa creasca la 55%. In prezent, pentru 2009, SAPS se ridica la 70 de euro pe hectar si CNDP la 44 euro pe hectar pentru cererile care se depun in anul 2009. Noi incercam sa adaugam la cei 44 de euro, inca 35-40 de euro, in functie de suprafata eligibila, pentru ca va fi diferit in functie de numarul de cereri depuse" a declarat Roxana Zarma, director in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltare Rurale (MAPDR).

Potrivit MAPDR, daca in Consiliu se vede o atitudine favorabila a statelor membre, atunci CE va elabora un proiect de regulament in care sa prevada ca acest 30% creste la 55%, urmand sa fie aprobat in cursul acestui an de Consiliul de Ministri.

De asemenea, MAPDR ar putea solicita ca acordarea celor 44 de euro aferenti platilor nationale directe complementare sa fie realizata mai devreme de 1 decembrie, respectiv in luna iunie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, va prezenta cererea Comisarului European pentru agricultura si dezvoltare rurala, Mariann Fischer Boel, impreuna cu stadiul efectuarii platilor directe aferente anului 2008. In plus, cei doi vor discuta despre regimul preferential la importul zaharului brut.

Totodata, Ilie Sarbu va discuta cu Comisarul European pentru pescuit, Joe Borg, aspecte referitoare la stadiul implementarii Programului Operational pentru Pescuit (POP) in Romania, teme de interes pentru Romania din cadrul reformei Politicii Comune de Pescuit si a comunicarii Comisiei privind acvacultura.

Consiliul de ministri Agricultura si Pescuit are pe ordinea de zi planul de actiune european pentru conservarea si gestionarea resurselor de rechini, Carta verde privind reforma politicii comune in domeniul pescuitului, Comunicarea Comisiei catre Consiliu si catre Parlamentul European privind dezvoltarea durabila a acvaculturii comunitare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016