Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania voteaza impotriva aprobarii culturilor cu porumb modificat genetic

romania-voteaza-impotriva-aprobarii-culturilor-cu-porumb-modificat-genetic

In sedinta de marti a ministrilor Uniunii Europene porumbul modificat genetic a impartit sala in doua tabere: Decizia privind autorizarea cultivarii unui nou soi de porumb modificat genetic pe teritoriul Uniunii Europene a fost pasata Comisiei Europene, dupa ce in sedinta de marti a Consiliului de Ministri nu s-a reusit obtinerea unei majoritati clare.


19 state s-au opus aprobarii porumbului rezistent la insectele daunatoare, cunoscut drept Pioneer 1507, dezvoltat de DuPont in parteneriat cu Dow Chemical, in vreme ce cinci state au votat pentru, iar patru s-au abtinut.
Desi numarul statelor care au votat impotriva a avut o pondere mai mare, sistemul de vot complex practicat de Consiliul Ministrilor nu a reusit sa adune o opozitie suficient de mare astfel incat sa fie obtinuta o respingere clara, luarea unei decizii fiind atribuita in cele din urma Comisiei Europene, executivul UE.

Insa, potrivit regulamentelor blocului european, in clipa in care statele membre nu reusesc sa adune o majoritate impotriva, Comisia aproba automat cererea, aprobarea care va duce la desfiintarea monopolului detinut de Monsanto in Europa, asupra porumbului modificat genetic.

Culturile de porumb transgenic sunt extrem de raspandite in America si anumite parti ale Asiei. In Europa, insa, opozitia consumatorilor este puternica, iar ecologistii sustin ca studiile au demonstrat faptul ca produsul 1507 are un impact toxic asupra fluturilor si moliilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Franta s-a opus cu vehementa aprobarii cererii, la fel ca si tara noastra. Marea Britanie a votat pentru, in vreme ce Germania a anuntat inca de saptamana trecuta ca se va abtine.

Comisarul European pentru Sanatate, Tony Borg a declarat ca au fost realizate cercetari extinse, care au aratat ca produsul nu prezinta pericol.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016