Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romapis solicita dezbatere publica pe tema neonicotinoidelor

romapis-solicita-dezbatere-publica-pe-tema-neonicotinoidelor

Apicultorii sustin ca unele utilizari ale celor mai cunoscute trei pesticide pe plan mondial au fost suspendate in UE incepand cu 2014, iar incepand cu 2018 interdictia s-a extins la toate utilizarile acestora in agricultura Uniunii Europene.


Federatia Asociatiilor Apicole din Romania Romapis isi exprima dezacordul fata de o pozitie a presedintelui Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, Valeriu Tabara, pe tema pesticidelor din clasa neonicotinoidelor, exprimata public, potrivit careia „nu exista urme de neonicotinoide nici in floarea de rapita, nici in cea de floarea-soarelui”, si lanseaza un apel pentru organizarea unei dezbateri publice pe tema oportunitatii si necesitatii utilizarii neonicotinoidelor in agricultura Romaniei.
 
"Federatia Romapus isi exprima dezacordul fata de o pozitie a presedintelui Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, Valeriu Tabara, pe tema pesticidelor din clasa neonicotinoidelor, prezentata public cu ocazia targului Agralim din luna septembrie. Constatam cu surprindere si dezamagire ca reprezentantul institutiei de referinta a cercetarii romanesti in domeniul agricol se aventureaza in afirmatii care, in opinia noastra, se abat de la probitatea stiintifica pe o tema importanta nu numai pentru sectorul vegetal si apicultura, dar si pentru mediu si sanatatea populatiei”, se mentioneaza intr-un comunicat al Romapis.
 
Potrivit sursei citate, unele utilizari ale celor mai cunoscute trei pesticide pe plan mondial au fost suspendate in UE incepand cu 2014, iar incepand cu 2018 interdictia s-a extins la toate utilizarile acestora in agricultura Uniunii Europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Interdictia are la baza recomandarea EFSA, organismul stiintific consultativ oficial al UE pe acest subiect. Demonstrarea efectului nociv al acestor pesticide asupra insectelor polenizatoare si a mediului s-a facut prin sute de lucrari stiintifice girate de institutii de prestigiu din intreaga lume, in urma unor cercetari foarte elaborate. Cu toate acestea, Guvernul Romaniei a emis derogari de la legislatia europeana prin care a permis folosirea neintrerupta a acestor otravuri in toata aceasta perioada si intentioneaza continuarea acestei practici si in anii urmatori. Consideram ca pozitionarea ASAS, for stiintific care ar trebui sa manifeste obiectivitate si profesionalism in privinta unei teme atat de importante a lumii contemporane, de partea industriei pesticidelor, fara o argumentare serioasa, reprezinta abdicarea de la principii de baza ale cercetarii stiintifice, incurajand astfel practici agricole cu efecte grave asupra mediului, economiei si societatii romanesti”, atrage atentia ROMAPIS.
 
In acest context, federatia lanseaza un apel Academiei de Studii Agricole si Silvice Gh. Ionescu-Sisesti pentru organizarea unei dezbateri publice pe tema oportunitatii si necesitatii utilizarii neonicotinoidelor in agricultura Romaniei.
 
„Solicitam argumentarea clara a pozitiei exprimate public de dl. Valeriu Tabara, presedinte ASAS, pe tema neonicotinoidelor, in prezenta reprezentantilor agricultorilor, apicultorilor, mediului academic, organizatiilor pentru protectia mediului si a presei. Romapis isi exprima disponibilitatea pentru a contribui cu tot ce poate la organizarea evenimentului propus mai sus”, se mai arata in comunicat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016