Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva anunta scumpirea lemnului de foc

romsilva-anunta-scumpirea-lemnului-de-foc

Aceasta s-ar putea datora scaderii volumului de masa lemnoasa existent pe piata.


Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - atentioneaza, intr-un comunicat, ca prin scaderea volumului de masa lemnoasa pus pe piata pot interveni majorari de preturi, din cauza cererii mari si a ofertei scazute.
 
„Regia Naţionala a Padurilor - Romsilva - apreciaza ca, in lipsa unor masuri legislative imediate, in padurile proprietate publica a statului ar putea ramane neexploatati, pana la finalul anului, un volum de 2 milioane de metri cubi de lemn, cu numeroase efecte negative asupra asigurarii masei lemnoase necesare pentru incalzirea populatiei si a industriei de prelucrare a lemnului. De asemenea, prin scaderea volumului de masa lemnoasa pus pe piata, pot interveni majorari de preturi, datorita cererii mari si a ofertei scazute”, se arata in comunicatul regiei.
 
Romsilva atrage atenţia, totodata, asupra unui „posibil blocaj” pe piata lemnului, inclusiv posibile riscuri in asigurarea lemnelor de foc pentru populatie, din cauza aplicarii articolului 59 din Codul Silvic, cu modificarile ulterioare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Prin aceste modificari, Romsilva trebuie sa efectueze lucrari silvice de ingrijire a padurilor in regie proprie, prin mijloace proprii sau prin contracte de prestari servicii, la o cota majorata, din care ar rezulta un volum exploatat de aproximativ 4,3 milioane de metri cubi din padurile proprietatea publica a statului, aflate in administrare”, arata comunicatul.
 
Romsilva precizeaza ca a pregatit alinierea la noile modificari legislative si a crescut cu 16% volumul rezultat din lucrari silvice efectuate prin mijloace proprii si cu 632% prin intermediul prestarii de servicii.
 
Cu toate acestea, volumul de lemn exploatat introdus pe piata din padurile proprietate publica a statului, administrate de Romsilva, a scazut in primele patru luni ale anului cu 150.000 de metri cubi fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, volumul oferit prin licitatii publice firmelor atestate in exploatari forestiere a scazut cu 22%.
 
Pana in prezent, Romsilva a organizat proceduri de achizitie publica pentru prestari de servicii pentru lucrari silvice din care ar rezulta un volum de 2,5 milioane de metri cubi, iar in urma licitatiilor in sistemul de achizitii publice s-a reusit achiziţia de servicii de exploatare pentru un volum de 1,2 milioane de metri cubi.
 
Un alt efect negativ va fi, potrivit Romsilva, acela ca nu vor putea fi efectuate lucrarile de ingrijire conform planurilor anuale prevazute in amenajamentele silvice, lucru care putea conduce la degradarea padurilor, diminuarea speciilor valoroase in padurile de stat, deprecierea lemnului provenit din doboraturi de vant şi extinderea bolilor şi daunatorilor in padurile din jur.
 
In consecinţa, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - considera ca este nevoie de „o masura urgenta in sensul renuntarii la obligativitatea efectuarii lucrarilor silvice doar prin forte proprii sau prin prestari silvice care ar putea preintampina aceste posibile riscuri”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016