Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva va livra circa un milion de metri cubi de lemn de foc pana la sfarsitul anului

romsilva-va-livra-circa-un-milion-de-metri-cubi-de-lemn-de-foc-pana-la-sfarsitul-anului

Anul viitor, regia anunta ca va scoate pe piata aproximativ 4 milioane de metri cubi de lemn.


Regia Nationala a Padurilor (RNP) - Romsilva va livra pentru populatie, pana la finele acestui an, circa un milion de metri cubi de lemn de foc, o cantitate cu aproximativ 20% mai mare decat in anul precedent, pretul mediu de vanzare fiind de 150 de lei pe metru cub, fara TVA, a declarat directorul general al Romsilva, Ciprian Pahontu.
 
„Romsilva a livrat in acest an direct catre persoane fizice un volum cu aproximativ 20% mai mare decat in anul precedent, la jumatatea lunii decembrie fiind deja valorificati 986.652 de metri cubi, la un pret mediu de 150 de lei, fara TVA, pe metrul cub. Romsilva estimeaza ca, pana la finalul anului, volumul va depasi un milion de metri cubi, in conditiile in care anul trecut, regia a livrat pe piata catre persoane fizice 838.600 de metri cubi, la un pret mediu de 149 de lei/mc, fara TVA”, a precizat Pahonţu.
 
In ceea ce priveste anul 2018, regia intentioneaza sa scoata pe piata pentru populatie in jur de 4 milioane de metri cubi de lemn de foc, circa 3 milioane mc din lucrari de ingrijire si inca un milion mc din sortarea produselor principale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat ca, in ciuda informatiilor aparute in piata, referitoare la criza lemnului de foc, Romsilva a pus pe piata cantitati aproape similare in fiecare an pentru recolta de lemn este relativ constanta şi in concordanta cu suprafata de padure administrata.
 
Romsilva a realizat in acest an un inventar al comunitatilor dependente de lemnele de foc din padurile de stat si a incheiat, in primele noua luni, 1.151 de parteneriate cu autoritatile locale, beneficiare fiind 1.945 de comunitati locale. Astfel, in cadrul acestor parteneriate, vor fi livrate 302.021 de metri cubi lemne de foc pana la finalul anului, la preturi accesibile.
 
„Regia a putut exploata in acest an in regim propriu doar 15% din volumul de masa lemnoasa pusa pe piaţa, restul fiind oferit, prin licitatii publice, firmelor autorizate, care exploateaza si comercializeaza masa lemnoasa, inclusiv lemne de foc. In 2018, insa, in urma modificarilor legislative recente, Romsilva va putea exploata in regie proprie aproximativ 40% din volumul de masa lemnoasa, insemnand si o majorare a volumului de lemn de foc livrat populatiei, la preturi accesibile”, a mai spus Pahontu.
 
Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului, aproximativ 47% din totalul fondului forestier national.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016