Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Roşiile de grădină, la fel de toxice precum cele din import


Specialiştii buzoieni spun că nu doar tomatele importate sunt pline de chimicale, ci şi cele din grădinile cultivatorilor localiSunt mari, arată bine, dar au tot mai puţine calităţi nutritive. Cercetătorii ştiinţifici buzoieni atrag atenţia că pot fi chiar dăunătoare sănătăţii, scrie ziarul Adevărul.
Tehnologiile de cultivare a legumelor şi fructelor s-au modernizat în ultimii ani, din dorinţa producătorilor de a scoate recolte-record. Tratate cu ETREL şi 24D ( scid diclorofenosiacetic), roadele pământului capătă un aspect cu mult îmbunătăţit, dar consumul acestor produse nu le oferă consumatorilor nicio satisfacţie. Mai mult decât atât, oamenii pot suferi de pe urma consumului acestor legume.

Specialiştii atrag atenţia că nu toate roşiile sunt hrănitoare, iar consumul acestora nu aduce niciun beneficiu sănătăţii.
”Din dorinţa de a câştiga bani rapid, producătorii folosesc tot felul de substanţe şi tehnici ca tomatele să se coacă urgent. Astfel de substanţe folosite în exces, după ureche, fac mai mult rău legumelor, care îşi pierd din calităţile nutritive”, ne-a declarat Floarea Burniche, cercetător ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Experimentală din Buzău.

Producătorii spun că, de câţiva ani, nu mai folosesc soiuri româneşti pentru că nu se mai găsesc, dar şi pentru că sunt de proastă calitate iar cumpărătorii le evită.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


“De câţiva ani, folosim soiuri olandeze, pentru că sunt mai bune, sunt frumoase şi au aproape acelaşi gust ca cele româneşti. Roşiile româneşti, chiar dacă sunt gustoase, sunt mici şi moi şi clienţii le refuză”, ne-a declarat Valeria Dragu, o vânzătoare din Piaţa Centrală.

În ultimii ani, piaţa românească este dominată de roşii din import sau chiar de soiuri cultivate la noi, dar importate de peste hotare. Acestea arată bine şi lasă impresia că pârâie de sănătate. Realitatea este, însă, cu totul alta.

“Pot să vă spun că am găsit cazuri când roşia era mare, arăta sănătoasă dar când am tăiat-o, în interior era mucegăită. Asta înseamnă tratamentele şi radiaţiile excesive”, ne-a mai declarat Floarea Burniche.

Ca un paradox, ceea ce românii refuză pentru că nu arată ca la carte este căutat de europeni. Aceştia importă de la noi legume şi fructe pentru că ştiu că sunt sănătoase şi nu sunt supuse tratamentelor.

Roşia este considerată cea mai bună şi hrănitoare legumă de vară. Ea are un aport foarte mare la sporirea rezistenţei organismului. Conţine acid folic, calciu, potasiu şi vitamina C. De toate astea putem însă beneficia numai dacă o creştem în grădina proprie şi nu o tratăm cu niciun fel de substanţă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016