Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rovana Plumb: LIFE+ trebuie sa fie o modalitate eficienta prin care Romania sa absoarba fonduri europene pentru mediu

rovana-plumb-life-trebuie-sa-fie-o-modalitate-eficienta-prin-care-romania-sa-absoarba-fonduri-europene-pentru-mediu

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a participat joi, 14 martie 2013, la evenimentul de lansare a sesiunii 2013 a Programului LIFE+, instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru mediu.


"Evenimentul de azi marcheaza, o data in plus, ambitia si masurile pe care le ia Guvernul Romaniei in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Pentru cadrul financiar 2014 – 2020, Romania doreste ca rata de cofinantare a proiectelor sa fie de 60%, iar in cazuri exceptionale de 75% (pentru conservarea speciilor si habitatelor prioritare). De asemenea, sustinem eligibilitatea cheltuielilor cu TVA si incercam ca si pentru POS Mediu TVA-ul sa devina eligibil", a spus Rovana Plumb.

LIFE 2014-2020 este un instrument adoptat de Comisia Europeana in decembrie 2011, cu scopul de a acoperi perioada 2014 – 2020, cu un buget propus de circa 3,6 miliarde EUR. Aceasta propunere vine in contextul viitorului cadru financiar multianual pentru 2014 – 2020, care stabileste cadrul bugetar si principalele orientari in vederea realizarii Strategiei Europa 2020.

Ministrul mediului a subliniat ca pentru perioada 2014-2020 programul are o componenta noua, dedicata domeniului schimbari climatice. Astfel, viitorul program LIFE va avea doua subprograme: Subprogramul pentru Mediu, structurat pe trei directii prioritare (Mediu si utilizarea eficienta a resurselor; Biodiversitate; Guvernare si Informare in domeniul mediului) si Subprogramul pentru Schimbari Climatice, structurat, de asemenea, pe trei directii prioritare (Atenuarea Schimbarilor Climatice; Adaptarea la Schimbarile Climatice; Guvernare si Informare in domeniul Climei).

"Am speranta ca un numar mare de potentiali beneficiari sa depuna proiecte si sa aiba succes in finantarea lor, astfel incat LIFE+ sa fie o modalitate eficienta prin care Romania sa absoarba fonduri europene pentru mediu. Alaturi de Programul Operational Sectorial Mediu, LIFE + reprezinta oportunitatea de a creste rata absorbtiei. Daca in 2012 absorbtia totala a fost de 4,2%, pana acum am reusit o crestere pana la 12,88% . Propunerea noului exercitiu bugetar 2014 – 2020, de suplimentare a fondurilor alocate LIFE +, cu 1,5 miliarde de euro, este sansa multor comunitati de a-si realiza proiectele in domeniul mediului", a mai spus ministrul mediului si schimbarilor climatice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Elena Dumitru, secretar de stat in cadrul MMSC, a subliniat importanta acestui tip de proiecte: "Toti acordam o atentie deosebita conservarii biodiversitatii, pentru ca nu putem dezvolta o viata civilizata si sanatoasa fara un mediu sanatos, astfel incat sa pastram resursele naturale si pentru nepotii nostri". Pana acum, in cadrul instrumentului financiar LIFE, Romania a implementat 61 de proiecte, din care 4 proiecte au fost aprobate in 2011 si 6 in anul 2010. Pentru 2013 alocarea financiara este de 11.723.000 Euro. Daca rata generala de finantare a UE este 50%, pentru actiunile concrete de conservare a speciilor si habitatelor prioritare incluse in Directivele Habitate si Pasari procentul creste pana la 75%. Cu prilejul lansarii LIFE + 2013, au fost prezentate proiecte LIFE+ Natura si Biodiversitate; LIFE+ Politici de Mediu si Guvernare; LIFE+ Informare si Comunicare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016