Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sarbatoarea Masuratul Laptelui de la Fundata a ajuns la cea de-a 50-a editie

sarbatoarea-masuratul-laptelui-de-la-fundata-a-ajuns-la-cea-de-a-50-a-editie

Manifestarea este organizata de Consiliul Local şi Primaria Fundata, cu sprijinul satenilor care preţuiesc adevaratele valori ale satului romanesc.


Parada portului popular, mulsul oilor si masuratul laptelui, jocuri pastorale, lansari de carte, intalnirea fiilor satului si programe artistice vor avea loc sambata si duminica, in cadrul manifestarii Masuratul Laptelui, care se va desfasura in satul turistic Şirnea, comuna Fundata din Brasov.
 
Potrivit sursei citate, manifestarea se afla in acest an la a 50-a editie, ocazie cu care cei prezenti la eveniment vor putea observa o serie de activitati cu specific pastoral precum construirea stanelor, intarcatul mieilor si tunsul oilor, masurarea laptelui in vederea stabilirii cantitatii de branza care se cuvine fiecarui proprietar de animale toamna, la spargerea stanii.
 
„Daca, sambata, o parte dintre activitati au loc la Caminul Cultural si la scoala din sat, duminica, toate manifestarile au loc in aer liber. Dupa slujba de la biserica va avea loc parada portului popular, apoi Masuratul laptelui, in zona Pleasa din satul Sirnea. Tot aici, participantii la sarbatoaret vor putea gusta din produsele traditionale pregatite de gospodinele satului: bulzul ciobanesc, tocana si pastrama. Spectacolul folcloric la care participa, pe langa solista de muzica populara Veta Biris, ansambluri folclorice si solisti din judet incepe la ora 13,00 si se va incheia seara tarziu”, a precizat primarul comunei Fundata, Marian Patea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta  a mai precizat ca 90% dintre locuitorii comunei Fundata sunt crescatori de animale de zeci de ani, indeletnicire mostenita din tata in fiu. De cativa ani, in zona a cunoscut o dezvoltare rapida si agroturismul, activitate cu care se ocupa o parte a locuitorilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016