Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SCDL Buzau prezinta soiul de tomate Capriciu, tolerant la seceta


Statiunea de Cercetare Dezvoltare in Legumicultura Buzau a omologat, in 2007, soiul de tomate Capriciu, un soi de tip "cireasa" tolerant la seceta la care cercetătorii buzoieni au lucrat vreme de 6 ani. Potrivit descrierii cercetatorilor, Capriciu este un soi de tomate tip cireasa, cu crestere nedeterminata, productiv, destinat cultivarii in spatii protejate si camp deschis. Fructele sunt rotund inalte, de circa 25 g si se remarca prin gustul placut, dulce, coloritul rosu intens si aroma deosebita. Se pot recolta si in ciorchine si sunt destinate consumului in stare proaspata si industrializarii - conservate la borcan in suc de tomate. Tomatele Capriciu au rezistenta buna la depozitare si plasticitate ecologica mare.
Statiunea de Cercetare si Productie Legumicola Buzau s-a "nascut" in 1957 sub numele de Statiunea Experimentala Legumicola, avand ca scop promovarea legumiculturii moderne, bazate pe cunostinte teoretice, in perimetrul traditional al bazinului Buzau si judetele limitrofe. Unitatea este situata in partea de nord-est a orasului Buzau, avand terenuri in exploatare atat la centru cat si in zonele Crang, Simileasca si Verguleasa.

Din punct de vedere termic, zona se caracterizeaza prin temperatura medie anuala de 10,5 0 C, iar media multianuala a precipitatiilor este de 512 mm/m2. Ca tipuri de sol domina cele tinere, in curs de evolutie (aluviuni) pe 49,3% din suprafata urmata de molisoluri, 46% din suprafata si soluri halomorfe pe 4,2% din suprafata.

Activitatile SCDL Buzau sunt orientate in doua directii:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

1) activitatea de cercetare care cuprinde domeniile: genetica, ameliorare si producere de seminte, protectia plantelor, tehnologie, agrochimie si floricultura.
Suprafata campurilor experimentale este de 12 ha din care 2 ha culturi protejate (solarii) si 1600 m2, pe care se amplaseaza anual peste 50 de experiente, aferente la cca. 30 de teme de cercetare contractate cu Academia de Stiinte Agricole, Institul de Cercetare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra, Regia Autonoma Plafar Bucuresti, Institutul de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie Bucuresti.

2) activitatea de dezvoltare se desfasoara pe o suprafata de 475 ha. Terenurile sunt organizate in 6 ferme, din care 3 au ca obiectiv principal producerea de seminte iar celelalte au activitate mixta – producerea de legume pentru consum, extratimpurii si de sera si seminte de legume.

Principalele rezultate obtinute la SCDL Buzau
In activitatea de ameliorare au fost create soiurile:
- Ceapa: Aurie de Buzau si Diamant;
- Varza: Toamna, Magura si de Buzau;
- Tomate: Buzau 22, Buzau 47, Buzau 1600, Diana, Capriciu;
- Vinete: Dragaica.

In activitatea de producere de seminte sunt mentinute autenticitatea si puritatea biologica a 15 specii si 24 de soiuri de legume, iar in sectorul de dezvoltare sunt inmultite peste 30 de soiuri de legume si flori. Sunt in curs de omologare o clona de usturoi si o linie de pepene galben.

Unitatea este titulara a 12 brevete de inventie inregistrate la O.S.I.M. Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016