Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta din acest an va duce la o crestere a pretului graului la nivel mondial

seceta-din-acest-an-va-duce-la-o-crestere-a-pretului-graului-la-nivel-mondial

Seceta din mai multe parti ale lumii diminueaza recoltele de grau de calitate, ceea ce va duce preturile la cele mai ridicate valori din ultimii ani.


Graul cu continut ridicat de proteine a devenit unul din putinele segmente cu o oferta redusa pe o piata mondiala de cereale inundata cu stocuri abundente dupa patru ani de recolte consistente. Cu toate ac estea, preturile scazute i-au descurajat pe fermierii americani sa mai cultive grau, iar in prezent vremea secetoasa exacerbeaza un deficit de grau de calitate din America de Nord si pana in Australia. In Europa, seceta ameninta sa reduca productia de cereale din Italia si Spania la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani.
 
In prezent exista o oferta abundenta de grau de calitate scazuta, Departamentul american al Agriculturii estimand ca la finele anului agricol 2017/2018 stocurile mondiale de grau vor atinge un nivel record de 260,6 milioane tone. Insa producatorii de faina si brutarii au nevoie de grau de panificatie, cu un continut de proteine de cel putin 12%, pentru a putea face paine de calitate.
 
Graul de primavara din SUA, care in mod normal are un continut de proteine de 14% si chiar mai mare, se vinde la un pret mai mare decat graul de calitate mai scazuta. Insa, conform celor mai recente estimari, productia de grau de primavara a SUA va fi de 423 de milioane busheli (1 bushel este echivalentul a 27,2 kilograme n.r.), cea mai mica de dupa 2002.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In aceste conditii, cotatiile futures la grau la Chicago Board of Trade au ajuns la inceputul lunii la 5,50 dolari per bushel, cea mai ridicata valoare din ultimii doi ani, in timp ce la bursa Minneapolis Grain Exchange, o piata de nisa pentru graul de primavara cu un continut ridicat de proteine, cotatiile au depasit pragul de 8 dolari per bushel, o premiera in ultimii patru ani.
 
Directia viitoare a pietei va depinde de cum vor arata la finalul sezonului recoltele de grau de primavara din SUA si Canada. Saptamana viitoare piata va afla cat de grave sunt pagubele provocate de secta culturilor de grau din Dakota de Nord, de departe cel mai mare producator de grau de primavara din SUA.
 
Impactul secetei este amplificat si de faptul ca suprafetele cultivate cu grau in acest an in SUA sunt cele mai mici de dupa 1919, din cauza preturilor mici din anii precedenti care i-au determinat pe fermieri sa se reorienteze spre alte culturi precum soia sau porumb.
 
Tot din cauza secetei, traderii si analistii si-au redus estimarile referitoare la productia de grau a Australiei, al patrulea exportator mondial de grau, pana la 20% sub estimarile oficiale.
 
In cazul in care exportatorii australieni vor avea mai putin grau de livrat, clientii din Indonezia si Coreea de Sud vor fi obligati sa se indrepte spre furnizorii din Marea Neagra, unde productia a crescut in mod semnificativ. Australia a inceput deja sa piarda cote de piata in favoarea Ucrainei si Rusiei iar analistii se tem ca aceasta tendinta va continua. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016