Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta din America scumpeste porumbul pe bursele internationale. Pretul porumbului 2012, la ce sa ne asteptam?

seceta-din-america-scumpeste-porumbul-pe-bursele-internationale-pretul-porumbului-2012-la-ce-sa-ne-asteptam

Preturile la porumb si soia au urcat la noi niveluri record pe piata internationala, in urma intensificarii temerilor privind impactul celei mai grave secete din ultima jumatate de secol in Statele Unite, iar secretarul pentru agricultura din SUA a declarat ca se roaga zilnic pentru ploaie.


Cotatiile cerealelor au urcat puternic in ultima perioada, avansul fiind alimentat de perspectivele tot mai slabe pentru porumb, alte cereale si soia in SUA. Pretul porumbului a trecut pentru prima data in contractele futures de 8 dolari pe busel (1 busel-25,4 kilograme), adica 1,1 lei pe kilogram.

Asta in conditiile in care in aceasta perioada pretul porumbului ar trebui sa fie jos! in Romania, de exemplu, poti sa iei porumb de la fermieri cu 80 de bani kilogramul. Temerea americanilor este ca pretul porumbului se va indrepta vertiginos catre echivalentul a 1,5 lei pe kilogram, in campania de recoltare. Ceea ce va fi un dezastru pentru crescatorii de animale, in primul rand.

Preturile la porumb si soia au depasit recordurile inregistrate in timpul crizei pietei alimentelor din 2007-2008.

Traderii de cereale se afla in alerta ridicata dupa ce datele autoritatilor americane au indicat recolte in scadere puternica. Meteorologii au confirmat, de asemenea, in aceasta saptamana, ca SUA se confrunta cu cea mai puternica seceta incepand cu 1956.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Autoritatile americane au afirmat, intr-un raport saptamanal, ca doar 31% din recolta de porumb se afla in stare "buna spre excelenta", revizuind puternic estimarea din saptamana anterioara, de 40%. Pentru soia, procentajul a fost modificat de la 40% la 34%.

Seceta va conduce la o crestere puternica a preturilor, a declarat secretarul general al SUA pentru agricultura, Tom Vilsack.

"Ma pun in genunchi in fiecare zi si spun o rugaciune suplimentara chiar si acum. Daca as putea spune o rugaciune speciala sau as putea face un dans care sa aduca ploaia, le-as face", a afirmat Vilsack.

Oficialul american a respins, insa, cererile vizand reorientarea cantitatilor de porumb folosit in productia de etanol pentru a acoperi consumul populatiei si animalelor.

Liderii politici nu considera ca lumea se confrunta cu o noua criza agricola, intrucat aprovizionarea la nivel mondial cu grau si orez, materiile prime cele mai importante pentru securitatea alimentara, ramane la un nivel destul de bun, iar preturile sunt sub maximele inregistrate in trecut.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016