Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR da asigurari ca va exista suficienta carne de porc romanesca de Craciun

seful-madr-da-asigurari-ca-va-exista-suficienta-carne-de-porc-romanesca-de-craciun

Conform acestuia, doar 6,3 la suta din gospodării au pierdut efective de porci din cauza pestei porcine africane.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că va exista carne de porc românească suficientă pentru sărbătorile de Crăciun, în pofida evoluţiei pestei porcine africane pe teritoriul ţării, susţinând că nu poate fi vorba de o decimare a efectivelor de porci în condiţiile în care doar 6,3% din gospodăriile populaţiei au fost afectate de boală.
 
„Decimatul înseamnă o pierdere mult prea mare. Nu e cazul, dar o pierdere avem. Tot timpul luăm în calcul ce îi trebuie populaţiei, este atent Ministerul Agriculturii, este atent Guvernul României. Situaţia pe care v-am prezentat-o vine în această direcţie: de a repopula. În România, doar 6,3% din gospodăriile populaţiei au pierdut efective de porcine, restul există în România şi ne ocupăm de acest efectiv, înţelegând aici că facem ceea ce trebuie din punct de vedere sanitar-veterinar şi organizatoric ca acesta boală să nu mai cuprindă alte zone şi evident vom acţiona în consecinţă. Fiţi liniştiți, că vom avea carne de Crăciun”, a declarat Petre Daea.
 
Întrebat dacă este posibilă o restructurare guvernamentală, astfel încât ANSVSA să fie din nou în subordinea Ministerului Agriculturii, Daea a evitat un răspuns clar, deşi în ultima perioadă a devenit purtătorul de informaţie privind pesta porcină africană. În prezent, ANSVSA se află în subordinea Guvernului şi în coordonarea premierului, prin Cancelaria prim-ministrului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„În primul rând, eu m-am implicat şi mă implic şi mă voi implica pentru că sunt responsabil privind hrana din România. Era un sector afectat şi era sectorul alimentar afectat, efectivele de suine din România şi e firesc, ca ministru, să nu stau departe. De aceea m-am aşezat în primul rând al luptei organizatorice şi evident având în stânga şi în dreapta mea echipajul tehnic, înţelegând aici ANSVSA, medicii veterinari care sunt specialiştii, care au lucrat extraordinar de mult, au intervenit în focare, au depistat la timp bolile, cazurile respective şi au fost comunicate. În concluzie, voi fi alături de ANSVSA, nici nu poţi să fii altfel. Eu, cu responsabilitatea pe care o am la nivelul Guvernului şi la nivelul ţării, nu îmi permit să stau în spatele unor justificări, ci pur şi simplu să merg în acţiune directă. Structura ANSVSA este în interiorul structurii statului şi ea îşi face treaba în funcţie de atribuţiunile pe care le au şi compun împreună cu celelalte structuri acest baraj al apărării sănătăţii. Este foarte important şi trebuie să apreciaţi acest lucru. Nici nu trebuie să bagatelizăm sau să punem anatema nepriceperii pe o instituţie care ne apără sănătatea. Toate produsele care sunt în vitrine şi pe care le mâncăm noi zilnic trec prin ochiul, răspunderea şi ştampila medicului veterinar”, a explicat Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016