Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR, despre reluarea exporturilor de carne de vita catre Turcia

seful-madr-despre-reluarea-exporturilor-de-carne-de-vita-catre-turcia

In urma unei evaluari facute la inceputul acestei luni, expertii turci au validat doua unitati de abatorizare din Calarasi si Bistrita-Nasaud.


In cursul acestei luni, in urma unei misiuni de audit desfasurata de catre specialisti din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Cresterii Animalelor din Republica Turcia, au fost validate primele unitati de abatorizare pentru bovine ce pot exporta carne de vita in aceasta tara.
 
Este vorba de doua unitati de abatorizate din judetele Calarasi si Bistrita-Nasaud, autorizate de catre specialistii turci, in conditiile in care, din momentul aderarii la Uniunea Europeana, Romania nu a avut acces pe aceasta piata.
 
„De cand suntem in Uniunea Europeana nu am exportat bovine vii si carne de vita in Turcia pentru ca s-a opus masiv deschiderii pietei catre UE din cauza encefalopatiei spongiforme bovine , cunoscuta drept boala vacii nebune. Recent, in contextul demersurilor pentru aderare, Turcia si-a revizuit punctul de vedere si a deschis exporturile pentru cateva state din UE. Romania a reusit, dupa un tur de forta, sa obtina si de la Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor statutul de tara cu risc scazut laencefalopatie spongiforma bovina”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta mai sustine ca redeschiderea comertului cu bovine si carne de vita in Turcia a survenit si in urma negocierilor purtate cu omologul turc, Faruk Çelik, precum si a diligentelor intreprinse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pe langa institutia similara din Turcia.
 
In context, Irimescu considera ca trebuie schimbata putin politica MADR pe acest segment pentru incurajarea producatorilor spre a ingrasa viteii pana la o greutate optima, pentru ca aduce mai multa plusvaloare la export.
 
„Trebuie sa schimbam un pic politica ministerului pe acest segment, sa dam stimulentul pentru vitei in doua etape, adica ceva daca l-a dus la 300 de kilograme si inca o plata daca ajunge la 600 de kilograme. Trebuie sa incurajam oamenii sa nu mai vanda vitei. Este important sa cream un mecanism ca sa stimulam oamenii sa tina vitelul pana la greutatea optima”, a adaugat ministrul Agriculturii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016