Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR evidentiaza rolul important al finantarilor europene in dezvoltarea agriculturii romanesti

seful-madr-evidentiaza-rolul-important-al-finantarilor-europene-in-dezvoltarea-agriculturii-romanesti

Romania a beneficiat in perioada 2007 — 2013 de o finantare de peste 14,5 miliarde de euro de la UE, iar in intervalul 2014 — 2020 finantarea depaseste 20 de miliarde euro.


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat la conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”, organizata pentru informarea potentialilor beneficiari asupra oportunitatilor si a impactului masurilor de investitii disponibile prin PNDR 2014 -2020 in ceea ce priveşte agricultura in ansamblu si dezvoltarea mediului rural.
 
In deschiderea Conferintei, ministrul Irimescu a detaliat rolul finantarilor europene in dezvoltarea spatiului rural romanesc, printre subiectele abordate evidenţiindu-se descrierea instrumentului financiar de creditare cu partajarea riscului, modificarile operate la HG 226/2015 in sensul eliminarii termenelor de la notificare, la contractare - de 3, respectiv 6 luni, simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene prin FEADR, aspecte privind instrumentele de garantare, inclusiv prin utilizarea fondurilor ramase la dispozitia Romaniei, dupa inchiderea schemelor de garantare aferente PNDR 2007-2013, masuri privind reducerea decalajelor de capital si tehnologii in ferme, precum si de sprijinire a clasei de mijloc la sate, etc.
 
Acesta a mai declarat ca agricultura din Romania a progresat enorm in ultimii ani datorita finantarilor importante aduse de aderarea tarii la Uniunea Europeana, dar si efortului bugetar national.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Alaturi de finantarile europene, si cu alte sapte miliarde euro de la bugetul national, Romania a reusit sa performeze. Daca facem o comparatie cu bugetul Ministerului Agriculturii pana in 2007, care era la 300 de milioane de euro, finantarile au crescut pana in prezent de peste 11 ori, avand in vedere ca, in acest an, am efectuat plati de peste 3,4 miliarde euro si o sa ajungem la circa patru miliarde de euro cu platile pe care le efectuam in avans”, a mai precizat Achim Irimescu in cadrul conferintei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016