Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semnatarii contractelor pentru proiecte în domeniul dezvoltării rurale şi agriculturii au mari probleme cu asigurarea cofinanţării

Semnatarii contractelor pentru proiecte în domeniul dezvoltării rurale şi agriculturii au mari probleme cu asigurarea cofinanţării întrucât nu mai pot lua credite sau nu mai pot plăti ratele la bănci. „În jur de 90% dintre clienţii noştri, firme care au semnat contracte de finanţare pentru proiecte privind dezvoltarea rurală, agricultură şi industrie alimentare, sunt în dificultate pentru a-şi asigura partea de cofinanţare“, a spus Ştefan Mitrache, directorul firmei de consultanţă Agro Consult Proiect.

Pentru a demara un proiect finanţat din banii UE, doritorul trebuie să vină întâi cu banii lui sau ai băncii. Abia după ce a convins banca să-i acorde un credit echivalent cu jumătate din valoarea investiţiei (cu garanţiile colaterale de rigoare), se semnează şi contractul pentru proiect.

Însă în ultimul timp au crescut şi dobânzile, şi cursul, iar omul se vede obligat să plătească rate mai mari, pe care nu le prevăzuse. Cel mai important - banii de la UE, cealaltă jumătate, nu vin automat, ci abia după ce omul a cheltuit 20% din banii lui, şi nu vin toţi odată, ci eşalonat. Mai mult, nici aşa nu sosesc toţi, ci doar în proporţie de 50% faţă de cheltuielile făcute de investitor din banii lui.

„Oamenii se gândesc să se retragă pentru că le e teamă. Deschiderea unei pensiuni de zece camere costă 400.000 de euro, din care jumătate trebuie asigurat din resurse proprii. Soluţia este creditul bancar, dar noile condiţii sunt prea dure. Clienţii noştri se gândesc să mai aştepte să se regleze sistemul bancar. Poate ar trebui ca acestea să găsească o formulă convenabilă, dacă UE dă jumătate gratis, ar putea şi băncile să scoată nişte pachete atractive, să dea acestor clienţi o dobândă rezonabilă sau o perioadă de graţie. Sau poate Guvernul să încerce să discute la Comisia Europeană să micşoreze cota de cofinanţare de la 50% la 30%“, a spus Flori Marica, reprezentantul unui alt consultant, firma Vladi Consulting.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Cotidianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016