Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Senatul a adoptat un nou proiect de lege: amenzi de 15.000 pentru samsarii agroalimentari

senatul-a-adoptat-un-nou-proiect-de-lege-amenzi-de-15000-pentru-samsarii-agroalimentari

Valorificarea produselor agricole si comercializarea acestor produse de catre persoane fizice care nu detin atestat de producator valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol valabil va fi pedepsita cu amenda de la 10.000 la 15.000 lei, se arata intr-un proiect de lege adoptat luni de Senat.


Noul act legislativ isi propune astfel sa protejeze fermierii de samsarii agroalimentari.

Potrivit noilor reglementari, comercializarea produselor din sectorul agricol, obtinute din gospodaria proprie de catre producatorii agricoli persoane fizice se face pe baza documentului de identitate, a atestalui de producatori si a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol.
 
Producatorii agricoli au obligatia afisarii la locul de vanzare a etichetei de produs, care contine informatii cu privire la denumirea produslui, localitatea de origine, data obtinerii produsului si pretul de vanzare.
 
Proiectul stabileste ca pentru vanzarile zilnice cu amanuntul efectuate in pietele agroalimentare, targuri si piete ambulante, producatorii agricoli au obligatia sa inscribe la sfarsitul fiecarei zile, in fila din carnetul de comercializare, produsele agricole si cantitatile totale vandute in ziua respectiva.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Noua lege prevede ca atestatul de producator sa fie eliberat de catre primari in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, cu avizul consultativ al structurilor associative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, dupa caz, constituite potrivit legii si organizate la nivel zonal/judetean/regional/national, care se inregistreaza la primariile comunelor, oraselor sau municipiilor si nominalizeaza cel putin un reprezentant in acest scop.

Pe de alta parte, carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol se elibereaza la cererea solicitantului, de catre primarul pe a caror raza de competenta se afla terenul/ferma/gospodaria in care se obtin produsele estimate a fi destinate comercializarii, in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii.
Valabilitatea atestatului de producator este de un an calendaristic de la data emiterii. Atestatul de producator trebuie vizat semestrial, prin aplicarea stampilei si semnaturii primarului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016