Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sindicalistii din industria alimentara au declansat conflictul de munca impotriva Romalimenta si Pro Agro

sindicalistii-din-industria-alimentara-au-declansat-conflictul-de-munca-impotriva-romalimenta-si-pro-agro

Motivul il constituie refuzul a doua organizatii patronale importante din domeniu, de a negocia contractul colectiv de munca.


Dupa ce, la inceputul lunii decembrie a anului trecut, membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara Sindalimenta au participat impreuna cu reprezentantii organizatiilor patronale  Pro Agro si Romalimenta la mitingul din Piata Victoriei, unde au cerut reducerea TVA la carne, acum sindicalistii si cele doua organizatii patronale din domeniul alimentar sunt in conflict deschis
 
Motivul il constituie refuzul reprezentantilor patronatelor de a incepe negocierile cu sindicalistii in vederea semnarii contractului colectiv de munca, fapt pentru care cei din Sindalimenta au declansat conflictul de munca.
 „Am decis sa declansam conflictul de munca impotriva organizatiilor patronale din domeniu, Romalimenta si Pro Agro, din cauza refuzului nejustificat al acestora de a incepe negocierile pentru incheierea Contractului Colectiv de Munca la nivelul sectorului de activitate. Cele doua organizatii patronale din sector fac jocul multinationalelor, al Consiliului Investitorilor Straini si, profitand de o legislatie defavorabila angajatilor, ii lasa pe acestia fara drepturile lor fundamentale. Tocmai de aceea, solicitam Guvernului Romaniei modificarea de urgenta a Legii nr. 62/2011 care, prin efectele sale, elimina drepturile angajatilor din sectorul privat, printre care si dreptul la greva. In plus, vom face plangere la Organizatia Internationala a Muncii, cu sediul la Geneva, si vom sesiza organizatiile europene si internationale la care suntem afiliati”, a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara Sindalimenta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
FSIA condamna totodata tergiversarea si nepasarea reprezentantilor Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si a Secretariatului pentru Dialog Social privind modificarea legislatiei relatiilor de munca si solicita prim-ministrului Victor Ponta demiterea ministrului Muncii si a ministrului pentru Dialog Social.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016