Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatia terenurilor agricole nelucrate in judetul Salaj


Circa jumătate din suprafaţa agricolă a Sălajului nu este lucrată în prezent, motiv pentru care, după cum afirmă şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a judeţului, Ioan Bujiţă, trebuie luate "măsuri privind mobilizarea celor care au terenuri pentru a le reintroduce în circuitul agricol productiv", inclusiv introducerea unui impozit pentru terenurile nelucrate.
"Trebuie făcut ceva. Că varianta impozitării este sau nu bună, nu pot eu să zic, însă prima iniţiativă trebuie luată. (...) Te duci din Zalău până la Cluj şi vezi numai pârloagă, iar înainte de '89 te uitai să vezi undeva un pâlc de spini. Pe toată lumea auzi că e scumpă pâinea, dar de lucrat nu lucrează nimeni", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Ioan Bujiţă.

El a subliniat că trebuie găsită o soluţie, declarându-se "absolut de acord cu iniţiativele privind mobilizarea celor care au terenuri pentru a le reintroduce în circuitul agricol productiv". Bujiţă a adăugat că suma vehiculată ca impozit, de 400 de lei pentru fiecare hectar de teren nelucrat, este, probabil, în concordanţă cu subvenţia de 107 euro pe care agricultorii o primesc în prezent pentru terenurile necultivate, dar întreţinute. Conform şefului DADR, în judeţul Sălaj sunt cultivate doar circa 55.000 de hectare, dintr-un total de 114.000 de hectare, una din cauzele care au dus la această situaţie fiind refuzul unor proprietari de a da terenurile în arendă sau concesiune.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Factorul esenţial de frână este opacitatea celor în vârstă privind atribuirea spre lucru a terenurilor pe care le au în proprietate spre alte persoane, fie sub formă de arendă sau concesiune", a conchis directorul DADR Sălaj.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016