Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solicitarea Romaniei privind prelungirea cu 6 luni a PNDR 2007-2013 a fost respinsa

solicitarea-romaniei-privind-prelungirea-cu-6-luni-a-pndr-2007-2013-a-fost-respinsa

Autoritatle romane au cerut aceasta prelungire pentru a atrage inca aproximativ 400 de milioane de euro din fonduri europene.


Propunerea Romaniei, facuta cu ocazia reuniunii Consiliului pentru Agricultura si Pescuit care a avut loc la Luxemburg, privind prelungirea cu 6 luni a termenului de rambursare a platilor pentru proiectele de dezvoltare rurala PNDR 2007-2013, a fost sortita esecului, desi a fost sustinuta de 16 state memebre UE.
 
In cele din urma propunerea a fost respinsa, comisarul european pentru Agricultura, Phill Hogan explicand ca procedura legislativa nu ar permite Comisiei Europene modificarea actelor juridice europene si ca ar fi nevoie de acceptul Consiliului şi Parlamentului European.
 
In cadrul reuniunii s-a ajuns la un acord general pentru regulamentul privind productia ecologica şi etichetarea produselor ecologice necesar pentru a fi demerate negocierile cu Parlamentul European.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Alte subiecte de interes de pe agenda reuniunii au fost prezentarea de catre Comisia Europeana a rapoartelor sale privind indicarea obligatorie a tarii de origine sau a locului de provenienta a laptelui, altor tipuri de carne decat cea de vita, porc, oaie, capra si de pasare si a alimentelor neprelucrate, a alimentului dintr-un singur ingredient si a ingredientelor care reprezinta peste 50% dintr-un aliment. Majoritatea delegatiilor au exprimat interesul de a continua dezbaterile pe aceasta tema cu toate ca rapoartele indica faptul ca o astfel de cerinta.
 
Seful MADR declara la inceputul saptamanii ca Romania ar putea salva de la dezangajare circa 400 de milioane de euro daca va obtine prelungirea cu sase luni a termenului de rambursare a platilor in cazul proiectelor derulate cu fonduri europene, in conditiile in care au fost reziliate proiecte importante in ultima perioada din lipsa capacitatii de cofinantare a beneficiarilor.
 
Potrivit directorului general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, David Eugen Popescu, valoarea proiectelor reziliate la initiativa beneficiarilor de fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2017 — 2013 din cauza lipsei de cofinantare se apropie de un miliard de euro, dintr-un total de 1,2 miliarde de euro.
 
Valoarea totala a PNDR 2007 — 2013 a fost de 9,32 miliarde de euro, din care 6,14 miliarde de euro au fost alocati proiectelor de investitii prin 12 masuri si trei scheme de stat, iar 3,18 miliarde de euro pentru plati directe prin patru masuri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016