Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statistici in agricultura: indicii productiei agricole in anul 2005 (arhiva)


Anul 2005 a însemnat, din păcate, un an în care producţia vegetală a înregistrat ritmuri reduse la majoritatea culturilor. Astfel, producţia de cereale boabe a însemnat 19,325 milioane tone, fiind într-o scădere deosebită faţă de anul 2004, dar la un nivel acceptabil faţă de ceilalţi ani anteriori.

Producţia de cartofi a fost de 3,877 milioane tone, cea de floarea-soarelui de 1,379 milioane tone, cea de legume 4,527 milioane tone, cea de fructe de 1,349 milioane tone.



Cea mai dramatică reducere s-a înregistrat în sectorul viticol, unde producţia a fost de 497 mii tone, adică aproape 1/3 din cât se realizase în

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

anul anterior. Desigur, în analiza producţiei agricole avem în vedere faptul că anul 2004 a fost anul cu cea mai mare producţie din ultimii 15, la care calitatea a fost discutabilă, dar, în acelaşi timp, s-a văzut şi efectul inundaţiilor.

În ceea ce priveşte acest ultim aspect, trebuie avut în vedere că 622 mii hectare din suprafaţa cultivată au fost inundate şi culturile compromise. Acesta este factorul obiectiv care a determinat scăderea producţiei agricole. Pe de altă parte, există şi un factor subiectiv, acela că în condiţiile climatice care au existat în anul pe care îl analizăm, s-a manifestat o preocupare mai redusă din partea micilor fermieri pentru activitatea lor de zi cu zi.



De reţinut că faţă de anul 2004 se înregistrează o reducere de 13,9% pe total activitate agricolă.

Efectivele de animale au înregistrat creşteri, ajungând la 2,846 milioane bovine, 6,579 milioane porcine, 7,544 milioane ovine. În acest domeniu predomină proprietatea privată în gospodăriile ţărăneşti şi chiar de la oraşe, mai ales în cele mici, în care s-au înregistrat
creşteri. În anul 2005, pe lângă recoltele şi chiar producţiile agricole reduse, un element negativ l-a reprezentat şi calitatea scăzută a producţiei.

Aceasta deoarece prelucrarea terenului se face deficitar, sistemul de fertilizare practic se aplică numai în cazurile în care sunt asigurate
suprafeţe ce permit aceasta, seceta şi ploile nu se coordonează între ele, în sensul că au existat perioade din an cu precipitaţii deosebite şi alte perioade de secetă în care dispariţia sistemului de irigare a avut efecte dezastruoase.

Pe de altă parte, lotizarea şi lipsa oricăror asolamente, a seminţelor de calitate, în toate cazurile, au fost cele care au determinat atât recolte scăzute, cât şi o calitate deficitară.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016