Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statistici INS: numărul animalelor sacrificate a crescut, scade producţia de lapte


Numarul sacrificarilor a scazut in martie, fata de aceeasi luna din anul trecut, la pasari, iar la bovine, porcine, ovine si caprine a crescut, in timp ce greutatea in carcasa a crescut la toate speciile de animale si la pasari, potrivit Institutului National de Statistica (INS). In acelasi timp, insa, cantitatea de lapte de vaca colectat a scazut cu aproape sapte procente fata de anul trecut.
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 13,5%, la 59.000 de capete, respectiv cu 12,8%, la 9.938 tone, se arata intr-un comunicat al INS. In acelasi timp, totalul de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 6,9%, la 354.000 de capete, respectiv cu 13,5%, la 28.618 tone. Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 0,7%, la 18,53 milioane de capete, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 1,0%, la 31.433 de tone.

Cantitatea de lapte de vaca preluata de la exploatatii agricole si centre de colectare de catre unitatile procesatoare a scazut cu 6,6% in primele trei luni din 2010 fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 208.894 tone, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).

Cea mai mare scadere a productiei in T1 a fost inregistrata la branzeturi, inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 6,3%, urmata de lapte de consum cu o diminuare de 2,8%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Produsele lactate a caror productie a crescut au fost: laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) cu 3,9%, smantana de consum cu 3,5% si untul cu 3,2%.

In luna martie 2010 comparativ cu luna precedenta, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a crescut cu 16,1%, pana la 75.292 tone.

Cea mai mare crestere a productiei in martie comparativ cu luna precedenta a avut loc la unt cu 30,7%, urmata de branzeturi inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 12,9%, de lapte de consum cu 7,8% si de productia de smantana de consum cu 7,7%.

Singurul produs a carui cantitatea realizata in luna martie a scazut a fost laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 1,5%.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in martie 2010 cantitatea de lapte de vaca colectat de unitatile procesatoare a scazut cu 8%.

Scaderi ale productiei in luna martie 2010 comparativ cu luna martie 2009 se pot mentiona la branzeturi cu 4,9% si la lapte de consum cu 1,8%.

In acelasi timp, cea mai mare crestere a productiei s-a inregistrat la unt cu 21,7%, urmata de smantana de consum cu 16,4% si de lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 7,8%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016