Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suprafata fondului forestier a scazut cu doar 0,2%, anul trecut


Potrivit unui comunicat emis de Institutul National de Statistica (INS), suprafata fondului forestier a scazut usor anul trecut, cu 0,2%, la 6,47 milioane hectare, iar volumul de masa lemnoasa recoltata conform reglementarilor legale a fost de 16,7 milioane metri cubi, cu 3,1% mai putin decat in anul 2007.

Scaderea suprafetei fondului forestier este pusa de Institutul National de Statistica pe seama inregistrarii in fondul forestier, conform legii privind adoptarea codului silvic, numai a terenurilor din categoria "pasuni impadurite" cu consistenta mai mare sau egala cu 0,4, reprezentand suprafata ocupata efectiv de vegetatia forestiera, spre deosebire de anul anterior, cand aceste terenuri au fost incluse in totalitate, se arata in comunicatul Institutului National de Statistica.


Suprafata parcursa cu taieri de regenerare a padurilor, efectuate in cadrul tratamentelor silvice pentru trecerea padurii de la o generatie la alta, a inregistrat o crestere cu 1,7% fata de anul 2007. Din aceasta, suprafetele de pe care s-a recoltat in totalitate masa lemnoasa reprezinta 5%, fiind cu 3,2 puncte procentuale mai mica (fata de anul 2007).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In anul 2008, s-au realizat lucrari de impaduriri pe o suprafata de 11.244 hectare, cu 4,9% mai mult fata de anul precedent.

Conform datelor Institutului National de Statistica aferente anului 2007, suprafata fondului forestier nu a scazut, ci, din contra, a crescut cu 0,9%, fata de anul 2006, la 6,48 milioane hectare, in principal ca urmare a trecerii unor terenuri din categoria pasuni impadurite in fond forestier. Volumul de masa lemnoasa recoltata a urcat cu 9,9%, la 17,28 milioane metri cubi. Suprafata parcursa cu taieri de regenerare a padurilor a inregistrat o scadere cu 2,2%, fata de anul 2006, se arata in comunicatul Institutului National de Statistica aferent anului 2007.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016