Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suprafata pentru care s-au depus cereri de plata pana in prezent este de 9,5 milioane de hectare

suprafata-pentru-care-s-au-depus-cereri-de-plata-pana-in-prezent-este-de-95-milioane-de-hectare

Ministrul Daniel Constantin spune ca aceasta se apropie de valoarea inregistrata anul trecut, cand s-au depus cereri pentru o suprafata totala de 9,8 milioane de hectare.


La inceputul acestei saptamani, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a luat cavantul in plenul unei sedinte a Camerei Deputatilor, ocazie cu care a anuntat ca pana la acest moment, fermierii au depus la APIA cereri de plata pentru o suprafata totala de 9,5 milioane de hectare.
 
„Pana in momentul de fata s-au depus cereri pentru 9,5 milioane de hectare, ele sunt inregistrate si digitizate, fata de 9,8 milioane de hectare cate au fost anul trecut, deci dezastrul pe care il semnaleaza unii nu este chiar atat de mare, este de doar 300.000 de hectare pentru care nu s-au aplicat dintr-un motiv foarte simplu: jumatate tin de terenurile piscicole, iar pentru cealalta jumatate nu s-au terminat concesiunile la primarii cu privire la pajistile respective”, a spus Daniel Constantin.
 
Acesta a subliniat ca 2015 a fost primul an in care s-a aplicat noua legislatie, iar cererea a fost mult mai complexa.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Anul 2015 a fost primul an in care s-a aplicat noua legislatie si in care avem o singura cerere, avem 24 de scheme pe ceea ce inseamna scheme decuplate, in afara de sprijinul pentru tineri si micii fermieri. Intr-adevar este o cerere mult mai complexa ca si volum”, a mai precizat ministrul.
 
Totodata, seful MADR a adaugat ca fermierii vor primi si banii pentru motorina, mai ales ca toate oficiile judetene ale APIA au fondurile necesare, iar Ministerul Finantelor a majorat fondurile pentru motorina.
In acelasi timp, liberalul Nini Sapunaru a afirmat luni ca activitatea de depunere a cererilor de catre fermieri la APIA nu s-a incheiat in termenul legal, ea continuand cu penalitati pentru cei ce nu au reusit sa finalizeze aceasta operatiune.
 
„Bulversarea activitatii de depunere a cererilor de catre fermieri la APIA pentru obtinerea subventiilor vi se datoreaza, domnule ministru Daniel Constantin. Dupa informatiile noastre, pagubaa creata de dumneavoastra depaseste 90 milioane de euro, suma calculata la o medie de doar 15 zile de intarziere. Dupa ce ca ati emis foarte tarziu ordonanta privind subventiile, OUG nr. 3/2015 din 18 martie 2015, actul normativ a trebuit sa fie modificat de nenumarate ori, ca sa poata fi aplicat. Ati ajuns sa faceti presiuni in Parlament ca sa prelungiti termenul limita de depunere a cererilor, numai ca sa va acoperiti greselile”, a acuzat  Sapunaru.
 
Totodata, acesta i-a reprosat ministrului Agriculturii ca nici subventia la motorina pe trimestrul IV al anului 2014 nu a ajuns in conturile agricultorilor.
„Nici subventia la motorina de pe trimestrul IV al anului 2014 nu a ajuns in conturile agricultorilor. Cu sase luni intarziere, Ministerul Agriculturii s-a chinuit sa promoveze un proiect de Ordin pentru subventionarea motorinei 2015, care este abia in stadiul de consultare publica. Procedurile stipulate de Ordin sunt facute sa lungeasca termenul de rambursare a accizei, iar fermierii crediteaza in continuare Guvernul din care faceti parte”, a mai declarat Nini Sapunaru.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016