Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suspiciune de gripă aviară într-un sat din Tulcea


Membrii Unităţii Operaţionale Centrale din cadrul ANSVSA au identificat un posibil focar de gripă aviară în satul tulcean Plaur, atât cele două găini care prezentau simptomele bolii cât şi restul păsărilor din acea gospodărie fiind ucise, informeaza Mediafax. Într-un comunicat de sâmbătă, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează că găinile suspecte de gripă aviară erau crescute într-o gospodărie "izolată" din satul Plaur.
"Au fost luate imediat măsurile de prevenţie, respectiv de ucidere şi distrugere a păsărilor din gospodăria respectivă şi s-au făcut dezinfecţiile necesare. Nu au mai fost depistate pasări bolnave în urma verificărilor în restul gospodăriilor din sat şi nici păsări sălbatice moarte în zonă. În momentul de faţă nu există nici un pericol de răspândire a bolii", scriu reprezentanţii ANSVSA.

Aceştia afirmă, în comunicatul citat, că localitatea Plaur este "un sat mic, izolat, cu 31 de gospodării", aflat pe braţul Chilia Veche al Dunării, lângă graniţa cu Ucraina.

Specialiştii ANSVSA au recoltat probe de la cele două găini suspecte de boală şi le-au trimis la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, urmând a fi transmise ulterior către Laboratorul comunitar de referinţă pentru gripa aviară Weybridge din Marea Britanie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

În urmă cu mai puţin de două săptămâni, autorităţile române confirmau existenţa unui focar de gripă aviară înalt patogen de tip H5N1 în comuna Letea, judeţul Tulcea.

Consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, declara în legătură cu acest caz că veterinarii au găsit 49 de păsări moarte în două gospodării şi că s-au luat măsuri pentru supravegherea atentă a zonei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016