Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suspiciuni de coruptie la APIA Botosani

suspiciuni-de-coruptie-la-apia-botosani

In aceasta dimineata, procurorii directiei Nationale Anticoruptie au descins la sediul institutiei, in cadrul unei perchezitii, alte 15 actiuni similare fiind derulate in alte locatii din Botosani si Suceava, printre care si sediul unei primarii.


Dupa ce abia s-au stins ecourile scandalului pornit de la APIA Suceava, care s-au soldat cu arestarea directorului la nivel national al agentieiie si apoi cu schimbarea conducerii, un nou scandal de coruptie se prefigureaza la nivelul APIA Botosani.
 
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat in aceasta dimineata ca procurorii institutiei efectueaza 16 perchezitii in judetele Botosani si Suceava vizate fiind sediile a doua institutii publice, punctele de lucru ale unor firme si domiciliile mai multor persoane suspectate.
 
Din primele informatii, se pare ca cele doua institutii publice vizate sunt APIA Botosani si o primarie din judet, infractiunile in privinta carora procurorii fac cercetari fiind coruptie si fapte conexe coruptiei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Concret, este vorba de obtinere ilegala de fonduri europene, fapte similare cu cele anchetate in urma cu cateva luni la APIA Suceava.
 
Procurorul sef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat ca azi urmeaza sa fie aduse la audieri zece persoane suspectate in acest caz si 12 martori. Pocurorii sunt sprijiniti in acest caz de Serviciul Roman de Informatii si de Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.
 
Un dosar de coruptie privind suspiciunea acordarii ilegale de subvenţii a fost instrumentat de DNA Suceava, in ceea ce priveşte activitatea APIA Suceava, institutie la care, la inceputul lunii iunie, au fost facute perchezitii.

In acest dosar privind acordari ilegale de subventii agricole in judetul Suceava sunt cercetati Dorel Gheorghe Benu, directorul general al APIA la data faptelor, Eugen Mogos, fostul director al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, fostul director adjunct al APIA Suceava, si alte cinci persoane.

Cercetarile in aceasta cauza vizeaza admiterea la plata a unor cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafata sau in domeniul zootehnic, unor persoane fizice, juridice, parohii si manastiri care nu indeplineau conditiile de eligibilitate.
 
Din documentele anchetatorilor a reiesit ca in anul 2012 au fost aprobate 193 de dosare, iar in 2013 alte 213 de dosare de subventii pentru parohii si manastiri din judetul Suceava. Ancheta vizeaza subventii acordate in perioada 2012-2014, prejudiciul estimat fiind de peste cinci milioane de lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016