Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taranii romani vor sa faca afaceri pe internet


Peste 80 la sută dintre săteni, cu vârste între 16 şi 65 de ani, vor să utilizeze calculatorul, arată un studiu realizat în acest an, scrie Gandul in editia de astazi.

Totodată, aproape jumătate din populaţia rurală este dispusă să facă efortul de a învăţa să navigheze pe internet. Ieri scriam ca Romania se afla pe locul sapte in lume din punct de vedere al conectivitatii broadband, iar infrastructura se extinde cu viteza si in regiunile rurale, considerate pana de curand tabu in pri


Cercetarea a fost realizată în 255 de localităţi defavorizate informaţional, care au fost incluse în Proiectul Economia bazată pe cunoaştere, administrat de Ministerul Comunicaţiilor. Proiectul urmăreşte o emancipare a afacerilor din mediul rural, prin conectarea acestora la informaţiile virtuale. Astfel, micii şi marii întreprinzători de la sate vor afla, prin intermediul net-ului, cum e cu subvenţiile în agricultură, cu programele de finanţare şi cum pot participa la târguri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru derularea proiectului, primăriile din cele 208 comune şi 47 de orăşele au pus la dispoziţie personal de specialitate şi câte un sediu pentru PAPI- Punctul de Acces Public la Informaţie. "Rezultatele studiului ne-au confirmat faptul că, deşi tehnologia modernă este încă relativ îndepărtată de preocupările zilnice ale oamenilor de la sat, ea este recunoscută ca un potenţial vector de împlinire personală şi profesională", a afirmat Diana Voicu, director al Unităţii de Management al Proiectului din cadrul MCTI.

Totodată, Economie bazată pe cunoaştere (EBC) a lansat recent un program de finanţare de nouă milioane USD, iar proiectele se primesc până la 24 noiembrie a.c. Finanţările pot fi accesate de locuitorii de la sate, agenţi economici şi persoane autorizate, care vor să-şi achiziţioneze tehnologii inovatoare şi soluţii informatice de tip e-business, cum ar fi utilaje de producţie care conţin tehnologii moderne, licenţe şi soluţii software, servicii de consultanţă, instruire şi audit.


Internetul simplifică viaţa la ţară
Studiul sociologic, realizat pe un eşantion de 1.075 persoane, reprezentativ pentru cei 1.800.000 de locuitori beneficiari ai proiectului, a arătat că 59% dintre săteni pot fi antrenaţi în utilizarea tehnologiei informaţiei. Dintre aceştia, 43% au nevoi pe care şi le pot satisface cu internetul, dar nu au acces la el sau nu ştiu să navigheze, iar 16% au calculator, dar nu au acces la internet. Din procentul antrenabil, o mare parte a declarat că internetul le rezolvă o mulţime de probleme zilnice, fără a intra în detalii, însă, iar o altă parte a afirmat că internetul te ajută, în micile afaceri, pentru a câştiga mai bine. De asemenea, jumătate din cei 59% dintre sătenii care pot învăţa tainele PC-ului a afirmat că are mai multă încredere într-un funcţionar de la primărie care foloseşte calculatorul.

Citeste articolul in ziarul Gandul

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016