Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taxa pe buruiana, egala cu subventia pe hectar


fermieri-romaniaMinistrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat joi seara la Sibiu, că în minister se lucrează la elaborarea unui act normativ care va fi discutat în următoarele două şedinţe de Guvern, conform căruia românii care nu îşi lucrează terenurile agricole vor plăti o taxă asemănătoare cu subvenţia pe care o plăteşte ministerul la hectar.
''Lucrăm la elaborarea actului normativ, care trebuie corelat şi cu Legea arendei, cu Legea pieţei funciare. Urmează să îl discutăm într-o şedinţă de guvern. Cuantumul se ridică aproape de ceea ce înseamnă subvenţia pe care o plătim pe hectar'', a precizat ministrul Tabără. Conform unei estimări făcute de ziarul Gândul, aproximativ o jumătate de milion de români vor plăti această taxă.

Aceştia deţin 2 milioane de hectare de teren agricol, necultivate, adică 20 la sută din întreaga suprafaţă arabilă din România. Încă din luna februarie, foştii miniştrii, Mihail Dumitru şi Sebastian Vlădescu au anunţat că susţin introducerea unor penalităţi pentru proprietarii terenurilor agricole necultivate, în condiţiile în care datele oficiale arată că există peste un milion de hectare de terenuri necultivate, deşi în realitate suprafaţa este de trei-patru ori mai mare.


"Eu sunt un partizan al impozitării terenurilor agricole şi al aplicării unei penalităţi pentru cei care nu exploatează terenurile agricole. Ar putea să apară şi, din punctul meu de vedere, e bine venită", a spus în februarie, fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu. De asemenea, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România a anunţat atunci că sprijină intenţia Guvernului de a majora substanţial impozitul pe terenurile necultivate şi propune măsuri în plus pentru a-i descuraja pe proprietarii care nu le exploatează. "În prezent, impozitul diferă de la primărie la primărie şi nu este un impozit fix stabilit. Terenurile care aparţin de zonele preorăşeneşti, de oraşe, este mai mare, iar cel pentru localităţi, comune şi sate e mai mic. Este între 20 şi 60 de lei şi poate să ajungă până la 100 de lei pe hectar", a declarat în februarie Alexandru Porumb, membru în Comitetul Director al Ligii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România, pentru postul public de radio. Acesta a precizat că LAPAR a ridicat problema impozitării terenurilor nelucrate la Ministerul Agriculturii de câţiva ani de zile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Noi am propus următorul mod de lucru: dacă un teren este nelucrat anul acesta se percepe o suprataxă. Dacă şi la anul îl lasă nelucrat, atunci primăria de care aparţine terenul să poată folosi acest teren, adică respectiv să îl dea cuiva în arendă care să-l lucreze fără acordul proprietarului. Rămâne proprietar, dar nu mai are drept de folosinţă dacă nu-l lucrează", a adăugat reprezentantul LAPAR. Estimările MADR arată că, în momentul de faţă, există între 1,5 milioane şi trei sau chiar patru milioane hectare de astfel de terenuri nelucrate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016