Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teleorman: Concluzii privind utilizarea produsului HUMUSIL la cultura de tomate de solar, in lot experimental


Potrivit datelor publicate de Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Teleorman, lotul demonstrativ pe care a avut loc experimentul a fost realizat de Gabriela Grecu din comuna Storobaneasa, judetul Teleorman, la cultura de tomate de solar pe o suprafata de 0.05 ha

La un consum de 20 l/ha produs Humusil, concluziile specialistilor au fost urmatoarele:

  • plantele au avut o dezvoltare viguroasa, chiar daca dozele de ingrasaminte minerale au fost reduse cu 40 %;
  • sistemul radicular al plantelor si ritmul de dezvoltare au fost mult mai mari;
  • s-a micsorat numarul de tratamente impotriva bolilor (ingrasamantul induce plantelor rezustenta la fainare, putregai, bacterioza si mucegaiuri);
  • s-a constatat si o regenerare a fertilitatii naturale a solului epuizat;
  • produsul nu este toxic, este considerat produs biologic, poate fi folosit in realizarea produselor ecologice;
  • este compatibil cu toate fungicidele si insecticidele care se utilizeaza in tratamentele curente.

Au fost aplicate pana la aceasta data patru tratamente, doua la sol si doua pe aparatul foliar. De mentionat ca tratamentele trebuie efectuate in zilele noroase sau seara, dupa apusul soarelui, mai precizeaza consultantii OJCA Teleorman.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ce este produsul HUMUSIL?
Humusil este un extract lichid din materia organica descompusa, cu un important procent de acizi humici (nota recolta.eu), care actioneaza ca ingrasamant si fortifiant. Tratamentul se aplica atat radicular (in sistem de irigare prin picatura) cat si foliar, in solutie diluata 1/100.

Humusil este un produs patentat in Bugaria si, conform inginerul agronom Marian Tudor Marin, importatorul produsului, acesta este un input obtinut din gunoi de grajd si rame. Acesta a precizat, la emisiunea Rodul pamantului:

Din punct de vedere tehnologic, îngrăşământul se utilizează în doze de la 10 la 25 de litri la hectar. Mai mult, în funcţie de cultură, Humusilul poate fi folosit chiar şi la tratamentul la sămânţă, atât la grâu şi rapiţă, precum şi la floarea-soarelui şi la alte culturi.

La un preţ de cost la hectar variind între 150 şi 350 RON, veniturile provenite în urma utilizării Humusilului sunt cu 40-50% mai mari, dacă vorbim de cultura legumelor, la culturile de câmp, profitul putând fi mai mare cu 10-20%.

Indiferent de doza utilizată, substanţa nu dăunează plantei, condiţia primordială fiind aceea ca HumusilulL să nu fie aplicat atunci când soarele este puternic, din cauză că picăturile de substanţă aplicate foliar creează efectul de lupă, arzând efectiv frunzele. Humusilul poate fi împrăştiat, de asemenea, odată cu tratamentele fitosanitare (erbicidarea, fungicidarea şi aplicarea de pesticide).

"Produsul a fost testat pe mai multe niveluri în Bulgaria şi s-a dovedit că nu prezintă niciun pericol pentru oameni, HUMUSILUL fiind un produs 100% organic", mai precizeaza Marin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016