Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Terenurile agricole vor avea prioritate la cadastrare

terenurile-agricole-vor-avea-prioritate-la-cadastrare

Pana in prezent a fost cadastrata doar 19 la suta di nsuprafata agricola, insa bugetul alocat in 2017 pentru aceasta operatiune a crescut cu 80 la suta.


Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a alocat pentru 2017 un buget de 162,5 mil. euro, mai mare cu 80% fata de cel de anul trecut, pentru cadastrarea cu prioritate a terenurilor agricole. Pana acum 19% din suprafata agricola a tarii fost inscrisa in cadastru.
 
„Avand in vedere Politicile agricole şi de dezvoltare rurala, asumate prin Programul de guvernare 2017 – 2020, se va continua cadastrarea cu prioritate a terenurilor agricole“, au declarat reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
 
Guvernul Ciolos a dat in iunie anul trecut o ordonanta de urgenta care are ca scop cadastrarea cu prioritate a terenurilor agricole, cerinta venita din partea mai multor fermieri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, primariile pot solicita finantare pentru realizarea gratuita a cadastrului. Sumele aferente cadastrarii proprietaţilor situate in extravilan vor fi achitate de ANCPI, insa primariile care nu au imobile in extravilan, pot beneficia de realizarea gratuita a cadastrului si pentru proprietatile din intravilan.
 
Bugetul alocat de agentie anul trecut a fost de 90,7 milioane de euro, ceea ce a insemnat o alocare de pana 135.000 de lei pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala. Anul acesta bugetul a fost crescut la 162,5 milioane de euro, ceea ce inseamna ca fiecare primarie va putea accesa suma de 150.000 lei.
 
Guvernul trecut a motivat aprobarea ordonantei de urgenta prin importanta pe care o are cadastrarea pentru fermieri in accesarea fondurilor europene pe exercitiul financiar 2015-2020 si in obtinerea subventiilor, care vor fi acordate doar pe baza identificarii cadastrale a terenurilor.
 
Sursa: Capital

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016