Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

The Guardian: Taranii romani stau in calea investitorilor straini

the-guardian-taranii-romani-stau-in-calea-investitorilor-straini

Publicatia The Guardian a publicat miercuri un articol in care trage un semnal de alarma cu privire la deschiderea pietei autohtone pentru investitorii straini dornici sa achizitioneze terenuri agricole.


Ziarul noteaza faptul ca in toata isteria generata la inceputul anului de posibila invazie a imigrantilor romani, un lucru de o importanta cruciala a fost omis: granitele s-au deschis in ambele sensuri. Insa in vreme ce tabloidele britanice avertizau asupra iminentei invazii, asa-zisii intrusi se pregateau la randul lor sa fie invadati, in contextul in care 1 ianuarie 2014 a marcat ziua in care “luna de miere” a Romaniei ca nou membru al UE a ajuns la sfarsit, iar tara noastra este obligata sa isi deschida piata terenurilor agricole investitorilor straini.

Problema este una alarmanta, intrucat vorbim despre o tara cu 5 milioane de tarani fermieri – un sfert din populatie, subliniaza The Guardian. In plus, in ultimii ani taranii au fost alungati din piata de catre gigantii in investitii agricole, care au atras cea mai mare parte a fondurilor destinate Politicii Comune Agricole.

In aceasta situatie, fermierii au doua solutii: fie sa isi vanda terenurile si sa migreze catre Vest in cautare de munca, fie sa isi pastreze pamanturile si sa traiasca in saracia tot mai accentuata din mediul rural, scrie The Guardian.
In ultima decada, Romania a instrainat aproape 1 milion de hectare de teren, care au fost achizitionate de companii straine, folosindu-se de parghii precum legile ambigue lansate de catre guvernanti.
 In viziunea publicatiei britanice, taranii care detin terenuri reprezinta un impediment in calea unei serii de investitorii care vor sa castige cat mai multi bani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Prin urmare, deschiderea deschiderea granitelor in ambele sensuri nu se anunta deloc benefica pentru Romania.
The Guardian mai noteaza faptul ca, desi Polonia si Ungaria se confrunta cu aceiasi situatie, spre deosebire de Romania, cele doau tari au implementat masuri prin care sa protejeze proprietarii de terenuri.

Guvernul Romaniei nu a adoptat astfel de masuri. Politica promovata de autoritatile romane se aliniaza intocmai intereselor UE si a oamenilor bogati din Romania.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016