Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezultatele planului de actiune Silozul, in ultima saptamana a lunii septembrie


Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (prin direcţiile agricole judeţene), alături de reprezentanţi ai Inspectoratului General de Poliţie, ai Gărzii Financiare şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA au constituit echipe mixte de control în vederea verificării modului de respectare a legislaţiei care reglementează piaţa pe filiera cerealelor.
Controalele au fost efectuate la agenţi economici, persoane fizice şi juridice care recoltează, valorifică, transportă, achiziţionează, depozitează sau/şi comercializează cereale şi produse procesate din cereale, la nivelul tuturor judeţelor şi a municipiului Bucureşti.

Astfel, conform datelor centralizate la MADR, în perioada 24 - 30.09.2010 au fost efectuate 873 controale, ocazie cu care au fost verificate 662 de mijloace de transport. De asemenea, inspectorii Direcţiilor pentru Agricultură judeţene au efectuat 112 controale la 123 operatori economici, după cum urmează: 38 depozite de cereale, 3 societăţi care procesează grâul (mori) şi 65 unităţi de comercializare a pâinii şi 17 producători agricoli (persoane fizice şi juridice).

Pentru neregulile depistate s-au aplicat 28 avertismente scrise, 233 amenzi, în valoare de 453.810 lei, în majoritatea judeţelor, după cum urmează: 33 contravenţii în baza Legii nr. 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite (republicată); 49 contravenţii în baza OUG nr.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale 2 contravenţii în baza Ordinului MADR nr. 222/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea spaţiilor de depozitare pentru produse agricole şi 189 contravenţii în baza altor acte normative.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, inspectorii direcţiilor agricole judeţene au aplicat 3 avertismente scrise şi au retras, suspendat/ anulat 3 autorizaţii de depozit.

În cadrul acestor acţiuni s-au retras, suspendat/ anulat 2 autorizaţii de depozit.

Pentru neevidenţierea cerealelor, produselor finite şi a materiilor prime în actele contabile, precum şi în documentele care însoţeau transportul produselor s-au confiscat următoarele: grâu de consum 16,42 tone şi porumb 15,00 tone.

În judeţele Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi şi Mureş au fost constatate 10 infracţiuni fiind implicate 2 persoane, iar valoarea prejudiciului estimat în dosare penale este de 295.128 lei.
Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 10.500 lei în judeţul Galaţi.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016