Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tractorul SA rămâne şi fără cel de-al treilea lichidator


Cel de-al treilea lichidator al societăţii Tractorul UTB SA, firma Finconta Consulting SRL Bucureşti, a fost înlocuit de judecătorul sindic al Tribunalului Braşov, informeaza Amos News.

Totuşi, judecătorul sindic nu a numit un alt lichidator al societăţii. Lichidatorul a contestat sentinţa dată de lichidatorul sindic, acesta continuând în paralel procesul de la Tribunalul Brăila prin care cere magistraţilor să anuleze contractul de vânzare-cumpărare a activelor societăţii braşovene de către compania Flavus Investiţii SRL Bucureşti.
Judecătorul sindic a motivat că înlocuirea Finconta s-a făcut din oficiu, după ce lichidatorul nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Juriştii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov au propus numirea unui alt lichidator – Rovigo SPRL Bucureşti – până când sentinţa va rămâne definitivă.

Finconta este cel de-al treilea lichidator al societăţii braşovene. Iniţial, Casa de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca s-a ocupat de lichidarea voluntară a societăţii Tractorul SA, această etapă soldându-se cu vânzarea activelor societăţii pentru 82 de milioane de euro (cu TVA inclus) către compania Flavus Investiţii.
După aceea, judecătorul sindic a decis ca de falimentul societăţii Tractorul UTB SA să se ocupe compania braşoveană Info-Dip Insovency SPRL. În iunie 2008, Info-Dip a cerut să fie degrevată de sarcina lichidării, iar creditorii au solicitat înlocuirea acesteia cu Casa de Insolvenţă Transilvania. Cu toate acestea, însă, instanţa a decis să numească o altă firmă – Finconta – să se ocupe de lichidarea judiciară a companiei braşovene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

În octombrie 2008, judecătorul sindic a decis înlocuirea Finconta din calitatea de lichidator, deoarece aceasta nu şi-a îndeplinit atribuţiile, solicitând creditorilor să numească un nou lichidator. Cu toate că aceştia au propus compania Rovigo Bucureşti, judecătorul sindic nu a numit încă un alt lichidator pentru Tractorul SA.

Deşi Info-Dip a fost înlocuită la cererea sa cu Finconta în postura de lichidator a companiei Tractorul SA, noul aceasta nu a făcut niciun pas de retragere din procesele începute de fostul lichidator, deşi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îi solicitase fostului lichidator retragerea plângerii şi încheierea procesului, care acum a fost strămutat la Tribunalul Brăila.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a înregistrat în luna aprilie 2007 decizia Comisiei Europene cu privire la investigaţia deschisă pentru acordarea de către statul român a unui posibil ajutor de stat în cazul vânzării platformei Tractorul Braşov.

Potrivit unui comunicat al AVAS, „Comisia Europeană a stabilit că prin vânzarea tuturor activelor ca întreg, realizată de lichidatorul selectat de AVAS (Casa de Insolvenţă Transilvania), Autoritatea a obţinut preţul cel mai ridicat de pe piaţă, nu a renunţat la resursele statului şi a acţionat ca un agent economic într-o economie de piaţă". Concluzia este că „vânzarea nu implică un ajutor de stat, preţul obţinut fiind corect".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016