Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tranzactie in agricultura: CHS cumpara Agri Point pentru 45 mil. euro


CHS, companie americana cu operatiuni in domeniul cerealelor, alimentelor si energiei, a cumparat de la compania cipriota East Point Holdings firma Agri Point, prezenta si in Romania, pentru 45 milioane de euro.
Achizitia face parte din strategia CHS de extindere a operatiunilor in domeniul cerealelor la nivel international, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Preluarea Agri Point permite CHS sa isi extinda prezenta in regiuni cu ritm rapid de dezvoltare, respectiv in Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia", a declarat Claudio Scarrozza, director general al CHS Europe.

CHS va obtine elemente importante de infrastructura pentru reteaua sa internationala de livrari de cereale, cu o facilitate portuara in Constanta, o alta de incarcare a barjelor pe Dunare, la Giurgiu, precum si un terminal de cereale in Ungaria, Agri Point fiind prezenta si in Bulgaria, informeaza Mediafax.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe 5 ianuarie, CHS a incheiat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru un acord pentru un imprumut care va fi folosit pentru finantarea a pana la jumatate din pretul de achizitie al actiunilor Agri Point.

CHS a solicitat BERD deblocarea unei sume in dolari echivalenta cu 22,5 milioane de euro.

Imprumutul este pe termen de sapte ani, iar dobanda va fi LIBOR plus 2,1%.

In plus, in noiembrie 2010 CHS a semnat cu BERD un acord pe termen de trei ani, pentru un credit revolving de pana la 40 de milioane de dolari, din care pana la 35% va fi folosit pentru acoperirea fondurilor necesare operatiunilor Agri Point.

Compania are dreptul sa majoreze capacitatea acestei facilitati de credit la 120 de milioane de dolari. Dobanda pentru acest credit este LIBOR plus 1,25%.

CHS va avea birouri comerciale in Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia, coordonate de biroul CHS Europe din Geneva.

Compania mai detine birouri comerciale in Sao Paulo, Brazilia, Buenos Aires, Argentina, Geneva, Elvetia; Barcelona, Spania, Kiev, Ucraina; Krasnodar, Rusia si Hong Kong si Shanghai, China.

CHS, listata la bursa Nasdaq, livreaza energie, furaje, cereale, alimente si ingrediente alimentare, dar si solutii de afaceri, inclusiv servicii de asigurari, financiare si de management al riscurilor.

De asemenea, CHS opereaza rafinarii si conducte petroliere, comercializeaza carburanti, lubrifianti si produse de energie regenerabila.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016