Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei mari universitati agronomice din Romania - centrele din Bucuresti, Iasi si Timisoara - beneficiaza de fonduri suplimentare pentru cercetare


USAMV - bucurestiPrimul-ministru Emil Boc a participat, marti, la ceremonia de semnare a unor contracte de infrastructură publică în domeniul cercetării în valoare de 142 milioane de euro, finanţate din bugetul alocat operaţiunii Dezvoltarea infrastructurii de cercetare dezvoltare publice.

Prin contractele de finanţare vor beneficia 20 de instituţii de cercetare-dezvoltare publice din România, printre care sunt Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi medicină Veterinară Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad Iaşi si Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj.

„Este un semnal extrem de important, pentru că noul model de creştere economică în România este în mod obligatoriu necesar să se fundamenteze, pe de o parte, pe investiţii, dar şi pe ceea ce înseamnă cercetare, inovare şi dezvoltare. Semnalul de astăzi pe care l-am dat este acela că avem încredere în cercetarea românească, avem încredere că prin ceea ce fac cei din domeniul acesta vor contribui la sporirea contributivităţii şi productivităţii acestei ţări, ca ţară competitoare în UE”, a declarat premierul la finalul evenimentului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primul-ministru a evidenţiat importanţa respectării termenilor în derularea contractelor finanţate din fonduri europene şi a avertizat că în cazul depăşirii acestora, pentru a nu se pierde resursele financiare alocate, contractele vor fi reziliate iar fondurile - orientate spre alte proiecte.

„Am început să devenim foarte buni la depunere de proiecte, şi este un lucru îmbucurător. S-au făcut progrese la semnare de contracte, dar stăm încă foarte slab la capitolul implementare”, a mai atras atenţia premierul, arătând că, în prezent, deşi sunt semnate contracte de câteva miliarde de euro, plăţile efective pe toate programele operaţionalu sectoriale totalizează doar 1,2 miliarde de euro.

Şeful Executivului a insistat asupra imperativelor transparenţei şi legalităţii în utilizarea fondurilor europene, a căror absorbţie Guvernul face eforturi să o sprijine prin simplificarea procedurilor de accesare. „În fiecare reuniune a Comitetului Interministerial pe fondurile europene mai simplificăm o procedură. /…/. Dar nu putem substitui munca dumneavoastră, care trebuie să fie în deplină legalitate şi transparenţă. Avem în vedere de asemenea, modificarea pragurilor cu privire la achiziţiile publice pentru a ne pune în acord cu ceea ce există în Europa. Exact după regulile europene vom adopta şi legislaţia românească, tocmai pentru a putea asigura o mai bună absorbţie a fondurilor europene. Lucru care urmează să se întâmple în următoarea lună, printr-o decizia guvernamentală”, a încheiat primul-ministru.

Axa prioritară 2 a POS-CCE are ca obiective creşterea capacităţii de cercetare prin investiţii în cercetare-dezvoltare, stimularea cooperării dintre instituţiile de cercetare-dezvoltare şi inovare şi întreprinderi şi creşterea accesului întreprinderilor la cercetare, dezvoltare si inovare. Aceasta beneficiază, pentru perioada 2007-2013, de o alocare de 646 milioane euro, dintre care 536 milioane de la FEDER şi 110 milioane euro de la bugetul de stat. Bugetul său reprezintă 21% din POS-CCE şi aproximativ 3% din totalul fondurilor structurale şi de coeziune alocate României.

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), care gestionează Axa 2, a deschis la competiţie 85% din fondurile alocate acesteia, valoarea contractelor semnate până în prezent totalizând 245 milioane euro, adică 60% din fondurile Axei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016