Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tulcea: Peste 22.000 de hectare de teren arabil din Tulcea sunt in proprietatea sau in administrarea unor oameni de afaceri straini


Potrivit directorului DADR Tucea, Luminiţa Răileanu, 6% din suprafata arabila a judetului Tulcea sunt administrate de investitori straini. Astfel, 22.000 din cele 363.941 de hectare de teren arabil apartin unor fermieri din tari precum Danemarca, Spania sau Franta.
"Peste 22.000 de hectare de teren arabil din judeţul Tulcea sunt în proprietatea sau în administrareaunor oameni de afaceri străini. Afacerile agricole ale fermierilor străini, cu precădere din ţări ale Uniunii Europene, cresc semnificativ de la un an la altul. Fermierii europeni au cumpărat active agricole de la fermierii localnici, care nu o duceau prea bine din punct de vedere financiar, au achiziţionat teren arabil de la localnici sau l-au concesionat de la Agenţia Domeniilor Statului. După ce au devenit proprietari, fermierii din Spania, Franţa, Danemarca au atras fonduri structurale europene şi au început modernizarea fermelor. Ţinta predilectă a respectivilor investitori o constituie reconversia plantaţiilor viticole şi agricultura ecologică", a precizat Luminiţa Răileanu, potrivit ziarului Romania Libera.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Suprafaţa agricolă a judeţului Tulcea este comparabilă cu cea a judeţelor Galaţi (358.588 ha) şi Brăila (388.100 ha). 80,4% din suprafaţa agricolă a judeţului Tulcea reprezintă teren arabil, situaţie comparabilă cu cea de la nivelul regiunii Sud - Est (78,3%) şi superioară situaţiei de la nivel naţional unde terenurile arabile reprezintă 64,0% din totalul suprafeţei agricole. Aceste comparaţii scot în evidenţă potenţialul - cel puţin la nivel teoretic - agricol sporit al judeţului Tulcea comparativ cu potenţialul la nivel naţional şi chiar la nivel regional. Productivitatea agriculturii în judeţul Tulcea este inferioară producţiei celorlalte judeţe ale regiunii Sud - Est datorita ariditatea crescută a zonei, fapt ce reliefează importanţa unor sisteme de irigaţii funcţionale la nivelul judeţului. De asemenea, o explicaţie constă în regimul de proprietate şi gradul de fărâmiţare a exploataţiilor agricole. Această problemă însă este o problemă întâlnită la nivel naţional, nefiind specifică regiunii Sud - Est şi judeţului Tulcea.
O resursă importantă a judeţului Tulcea este reprezentată de existenţa unor podgorii şi mărci recunoscute precum Sarica Niculiţel şi Babadag. Suprafaţa viilor pe rod în judeţ ocupă 6.479 ha, ceea ce reprezintă 8,4% din suprafaţa viilor pe rod a regiunii Sud - Est, cea mai bogată regiune viticolă din România, cu 40,7% din totalul viilor pe rod al României. Suprafaţa viilor pe rod la nivelul judeţului Tulcea reprezintă 3,4% din totalul de la nivel naţional.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016