Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tulcenii, revoltaţi de creşterea suprafeţelor Natura 2000


Conducerea administraţiei judeţene va duce un memoriu la cabinetului premierului Boc şi la Ministerul Mediului, scrie Adevarul. Acum două luni de zile fiecare primar a fost invitat de Consiliul Judeţean Tulcea să îşi spună punctul de vedere în ceea ce priveşte redesenarea hărţii Natura 2000 la noi în Tulcea.
Toată administraţia şi-a pus speranţe în diminuarea suprafeţelor protejate, dar, surpriză: judeţul Tulcea se va alege cu alte 46.000 de hectare de arie protejată.

La finalul săptămânii trecute conducerea Consiliului Judeţean a aflat că propunerile primarilor de reducere a terenurilor protejate nu numai că nu au fost ascultate, ba chiar întreg judeţul se poate trezi cu încă 46.000 de hectare de teren protejate.

Luni, marţi şi miercuri, primarii localităţilor afectate de această măsură au fost chemaţi la Tulcea pentru a se discuta posibilitatea iniţierii unui memoriu care să ia calea Bucureştiului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Cel târziu miercuri va trebui să fie gata acest memoriu cu care vom merge la cabinetul premierului Emil Boc şi la Ministerul Mediului. În acest sens, fiecare primar va aduce cel târziu luni exemple concrete despre pierderile financiare suferite din cauza încadrării terenurilor în regim de protecţie. Chiar dacă are 200 de pagini, acest memoriu trebuie să fie bine fundamentat“, spune şeful Asociaţiei Comunelor din România, filiala Tulcea, primarul Ştefan Ilie.

Vor da în judecată Guvernul

În aceeaşi ordine de idei, Ştefan Ilie menţionează faptul că la încheierea memoriului se va stipula foarte clar faptul că autorităţile tulcene vor acţiona în instanţă Guvernul României dacă va fi publicată hotărârea de Guvern care stabileşte creşterea terenurilor protejate în judeţul Tulcea.

„Eu recunosc dreptul la viaţă al necuvântătoarelor, apreziez grija pe care trebuie să o aibă toată lumea pentru vegetaţie, dar sunt convins că omul român, omul european are prioritate. Eu propun să nu ne tăiem singuri craca de sub picioare“, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Tarhon, primul care a stabilit că problema trebuie tranşată la Bucureşti.

În acest sens, Consiliul Judeţean Tulcea a aplicat un chestionar tuturor primarilor din Tulcea şi a stabilit că absolut niciuna din administraţiile locale nu a fost consulatată atunci când au fost delimitate ariile protejate.

Compensaţii pentru ariile protejate din Franţa

Şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Cristina Gherghişan, spune că nicidată nu au existat plăţi diferenţiate pentru terenurile din Natura 2000. Ştefan Ilie (şeful ACoR Tulcea) spune că în Franţa, de exemplu, există tot felul de măsuri compensatorii:

„Acolo primarii se luptă să îşi extindă ariile protejate, pentru că primesc subvenţii de trei ori mai mari, pentru că au punctaje mai mari pentru proiectele de infrastructură. La noi nu există absolut nimic din toate acestea“.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016