Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un sfert din cultura de rapita a judetului Mures a fost afectata de ger


Gerul care s-a abatut asupra judetului Mures in luna ianuarie a dus la compromiterea culturilor de toamna in proportie de 5% pana la 25%, a declarat seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Mures, Liviu Timar, citat de Agerpres.
"Am avut o iarna destul de capricioasa, in sensul ca in judetul Mures nu am avut un strat de zapada care sa asigure protectia, iar timp de cinci zile am avut temperaturi care au coborat la minus 18, minus 19 grade Celsius la nivelul solului. La momentul respectiv am crezut ca avand aceste temperaturi o sa avem piederi mai mari. La aceasta data, din toate datele pe care le detin o sa avem anumite pierderi la cultura de rapita, in proportie de 20% - 25%. La cultura de orz o sa avem o pierdere de 5-10 %, iar la cultura de grau pierderile sunt nesemnificative", a aratat seful DADR Mures.

Liviu Timar a precizat ca plantele inghetate nu se vor mai regenera, dar, in ciuda acestui lucru, specialistii sustin ca pierderile nu sunt semnificative. "Acelasi lucru putem sa-l spunem si despre cultura de vita-de-vie si pomii fructiferi, unde pana la aceasta data nu avem pierderi. Ceea ce ne ingrijoreaza este ca avem temperaturi foarte ridicate si sa speram ca nu vor dura foarte mult sau ca nu vor fi urmate de temperaturi foarte scazute", a aratat Timar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


La nivelul judetului Mures, in toamna anului 2008 a fost insamantata o suprafata de 35.944 de hectare, din care 31.856 de hectare de grau, 2.672 de hectare de orz boabe si 376 de hectare de rapita.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016