Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde pot învăța alfabetul afacerilor întreprinzătorii de la sate


Programul Rural Antreprenor, finanțat de UE, vrea să ofere șanse în plus de reușită firmelor de la țară. Studiile arată că 90% din afacerile rurale se închid în cel mult trei ani de la pornire.
Satele României adăpostesc 9,7 milioane de oameni, adică 45% din populația țării. Însă doar 20% din firmele autohtone (circa 120.000 de companii) își au sediul în mediul rural, iar o bună parte din ele trăiesc, de fapt, tot din afacerile urbane, căci activează în localități situate în imediata apropiere a unor orașe mari. De exemplu, Valu lui Traian (320 de firme, lângă Constanța), Sângeorgiu de Mureș (290 de firme, lângă Târgu Mureș), Dumbrăvița (547 de firme) și Ghiroda (312 firme), ambele lângă Timișoara, sau Florești (718 firme, lângă Cluj). Pe măsură ce te îndepărtezi de centrele urbane, numărul firmelor scade accentuat și la fel de puternic se contractă cifrele lor de afaceri. O explicație la îndemână este nivelul mai redus al veniturilor de la sate. Potrivit INS, gospodăriile din mediul rural au venituri cu 32% mai mici decât cele de la oraș.

Însă motivele reale sunt mult mai complexe.

Infrastructura, de pildă, este unul dintre obstacolele aflate în calea antreprenorilor de la țară. „Firma care colectează laptele a vrut să renunțe la noi, din cauza drumului plin de gropi. A trebuit să le facem o reducere importantă ca să mă păstreze drept furnizor“, povestește Ioan O., proprietarul unei ferme de vaci de la poalele munților Călimani. Alții se plâng de lipsa angajaților calificați. „Aduc oameni și de la 30-40 de kilometri, pentru că, în satele din jur, cei care știau ceva meserie au plecat în Italia sau în Spania“, se plânge patronul unui abator dintr-un sat nemțean.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016