Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Utilajele agricole ar putea avea din nou acces pe drumurile publice

utilajele-agricole-ar-putea-avea-din-nou-acces-pe-drumurile-publice

Mai intai, insa, va trebui sa treaca de Parlament o propunere legislativa privind modificarea Codului Rutier in acest sens.


Recent, un grup format din 12 senatori si deputati a depus in Camera Deputatilor o propunere legislativa ce vizeaza modificarea Codului Rutier, parlamentarii cerand eliminarea din acest act legislativ a prevederii care se refera la interzicerea accesului utilajelor agricole pe drumurile publice.
 
Motivul pentru care acestia cer acest lucru, il constituie faptul ca in Romania, culturile agricole sunt faramitate iar utilajele trebuie sa se deplaseze de la o parcela la alta pentru efectuarea lucrarilor, cea mai facila cale de deplasare fiind drumurile publice.
 
Dupa cum se arata in textul de motivare al propunerii legislative, Romania este tara cu cele mai divizate culturi agricole din intreaga Uniune Europeana, fapt ce a fost favorizat de prevederile actualei legi funciale, care au permis aceasta faramitare. Desi numarul total de exploatatii agricole a scazut în ultimul deceniu cu peste jumatate de milion, de la 4,48 de milioane de ferme in 2002 la 3,86 milioane de ferme in 2010, s-a mentinut structura extrem de divizata a agriculturii romanesti si caracterul de subzistenta al marii majoritati a fermelor.
 
In aceste conditii, cei 12 semnatari ai propunerii legislative mentioneaza in textul de motivare ca „pornind de la aceasta realitate privind structura agrara a Romaniei, excesiv faramitata, se considera ca trebuie abordata special problema circulatiei pe drumurile publice a utilajelor si autopropulsatelor agricole care se deplaseaza spre parcelele agricole”. Totodata, in acelasi text, parlamentarii mai solicita adoptarea in procedura de urgenta a propunerii legislative in cauza.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ramane de vazut daca Parlamentul va fi de acord cu propunerea, caz in care Codul Rutier va suferi modificari, astfel incat utilajele agricole sa se poata deplasa pe drumurile publice, fara a incalca legea. In aceasta situatie, tractoarele, combinele si alt utilaje agricole vor avea acces pe sosele si se vor putea deplasa de la o parcela la alta, insa in acest scop va fi obligatorie si prezenta unor autovehicule de insotire, dotate cu lumina galbena de avertizare.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016