Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Vanzarile la carnea de porc cresc cu peste 10 la suta pe final de an, fata de perioada similara din 2014

vanzarile-la-carnea-de-porc-cresc-cu-peste-10-la-suta-pe-final-de-an-fata-de-perioada-similara-din-2014

O spun producatorii din industira carnii, care precizeaza ca aceasta crestere vine si pe fondul unei scaderi cu aproximativ 15 la suta a preturilor.



Anul acesta carnea de porc se vinde mai bine si mai ieftin fata de perioada similara a anului trecut, producatorii din domeniu spunand ca se constata o crestere a vanzarilor cu 10-13 la suta fara desfarsitul anului 2014.
 
Astfel, Vladimir Manastireanu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, a declarat pentru Agerpres ca „in comparatie cu anul 2014, cand s-a inregistrat un varf in luna iulie de 6,39 lei/kg la carnea de porc in viu, in luna octombrie 2015 pretul a scazut la 5,28 lei/kg in viu, respectiv cu circa 17,4%. Acesta este influentat de variatiile pretului pe piata europeana din cauza embargoului impus de Rusia si datorita instituirii depozitarii private din luna martie pana in luna mai, perioada in care s-au retras cantitati mari de carne de porc de pe piata. Referitor la volumul vanzarilor de preparate din carne, avem o crestere medie intre 10 — 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut la preparatele din carne. Noi putem face evaluari doar la nivelul supermarketurilor nu si pe comertul din targuri, specific acestei perioade a anului”.

 
Acesta a amai precizat ca, pentru a satisface toate gusturile, procesatorii romani se orienteaza in aceasta perioada catre produsele traditionale din carne de porc preferate de romani, precum toba, caltabos, jambon sau carnati, si aprovizioneaza piata cu astfel de produse.
 
Consumul mediu de produse din carne de porc pe piata autohtona inregistreaza o crestere fata de anii trecuti, ajungand la 33 de kilograme pe locuitor intr-un an, insa ramane cu 15-20% mai mic decat media din Uniunea Europeana. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Vanzarile la carnea de porc cresc cu peste 10 la suta pe final de an, fata de perioada similara din 2014
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Suprimarea unei parti de ciorchine

Intrebare: care este tehnica prin care se face suprimarea unei parti din ciorchine?

Raspuns: Operatiunea consta din indepartarea unei parti din axul principal al ciorchinelui si din ramificatii... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
Fermier spune: Se plateste doar ANT? Cand se platesc si restul masurilor ?
24-Feb-2017 16:42:24
Raspunde la intrebare
Ioana spune: Cont 0 jud Alba..a primit cineva???...
24-Feb-2017 16:28:07
Raspunde la intrebare
mihai spune: Dacă la nimeni nu a intrat nimic,inseamna că i-ar ne mint ..Eu nu știu ce să mai cred. S-au lăudat că au transferat o sumă mare de bani..
24-Feb-2017 16:09:12
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...

Ramura tanara care se dezvolta din radacina sau tulpina unei plante lemnoase ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura