Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vaslui: Grâul, aur curat. Care va fi prețul grâului în 2011?


Evoluţia preţului la grâu a dat peste cap toate previziunile specialiştilor. Criza mondială de grâu a determinat creşterea accelerată a preţului de comercializare, grâul devenind o „valută forte” pe piaţă, scrie even. Dezechilibrul major dintre cerere şi ofertă a fost determinat de producţiile foarte mici, obţinute în ţări precum Rusia, Ucraina, India etc. Cum lipsa de materie primă s-a accentuat, în ultimele luni, multe state au apelat la rezervele naţionale de grâu. Această măsură nu va face decât să favorizeze şi mai mult creşterea preţului, pentru că aceste rezerve nu se pot reface într-un termen foarte scurt. Pentru fermierii vasluieni, semnalele venite de pe piaţă sunt extrem de importante, în vederea maximizării profitului la noua recoltă.

Mihai Ardelean, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui, a recomandat fermierilor ca, în acest an, să fie mai prudenţi. „Producătorii agricoli ar trebuie să nu se mai grăbească să-şi vândă produsele din câmp. Preţurile de vânzare vor fi tot ridicate şi în această vară”, a spus Mihai Ardelean. Statisticile mondiale vin să confirme evoluţia preţurilor la grâu, pentru anul curent. Astfel, în 2010, la o producţie de 645 milioane de tone de grâu, consumul s-a ridicat la 662 tone. Mai mult, de la an la an, consumul de grâu la nivel planetar creşte cu 12 – 13 milioane de tone.

În anul trecut, agenţii economici care au intuit mersul pieţei au avut numai de câştigat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, dacă la recoltare un kilogram de grâu a costat 40 de bani, după numai o lună, fermierii au primit 65 de bani pe kilogram. La acest preţ, cu o producţie de 3,5 tone la hectar, producătorul a acoperit cheltuielile şi a obţinut şi un câştig bun. Însă preţurile nu au stagnat, în prezent, un kilogram de grâu fiind vândut cu 90 de bani. În prezent, la nivelul judeţului Vaslui, stocurile de grâu se ridică la 42.000 de tone. Rezervele sunt deţinute de către 30 persoane juridice (34.500 tone) şi gospodării (7.500 tone).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016