Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Victor Ponta s-a declarat furios ca Romania e aratat cu degetul

victor-ponta-s-a-declarat-furios-ca-romania-e-aratat-cu-degetul

Premierul Victor Ponta a participat, azi, la o conferinta de presa alaturi de comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, si ministrul agriculturii, Daniel Constantin.


Victor Ponta a declarat ca este "furios" ca "state cu un PR mai slab" sunt "aratate cu degetul" in ceea ce presa straina a numit scandalul carnii de cal.

"Este absolut sa acceptam sa fim suspectii de serviciu. Romania va pune la dispozitie imediat toate documentele si toate datele pentru a se identifica acolo unde este, eu nu pot sa spun ca e in Franta sau in Luxemburg, dar acolo unde s-a comis frauda pentru a fi identificati cei vinovati. E in interesul direct al Romaniei - dupa ce am verificat ca nu exista o vinovatie a noastra de a se stabili adevarata vinovatie", a adaugat Ponta.

"Cred ca daca Romania va tace si nu este suficient de transparenta si hotarata ramane la noi vinovatia, ori acum am vrut sa fim chiar agresivi pe acest subiect ca sa nu se inchida lucrurile la suspectii de serviciu din Estul Europei. De data aceasta, noi ne-am facut treaba si standardele au fost respectate", a subliniat Ponta.

In acest moment, o ancheta a ANSVSA este in desfasurare si, potrivit primelor rezultate, este exclusa posibilitatea ca din tara noastra sa fi plecat carne gresit etichetata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


La randul sau, ministrul agriculturii a precizat ca nu planeaza nicio banuiala asupra Romaniei in acest caz.

Potrivit acestuia, in momentul de fata nu exista vreun indiciu care sa confirme ca etichetarea gresita a carnii de cal ar fi avut loc in Romania.

"In ultimele 48 de ore (sambata si dumnica - n.r.) am efectuat toate investigatiile prevazutre de procedura europeana in domeniu. Nu exista vreun indiciu, in momentul de fata, care sa confirme ca etichetarea gresita ar fi avut loc in Romania. Concluziile noastre arata ca pana in acest moment una dintre societatile luate in analiza a exportat doar carne de cal, ceea ce inseamna ca etichetarea gresita era practic imposibila. Cea de-a doua societate exporta si carne de cal si carne de vita si are o traditie de 7 ani in acest domeniu, fara a exista suspiciuni asupra activitatii acesteia. Investigatiile in cazul celei de-a doua societati nu confirma etichetarea gresita", a spus Constantin.

Pana in acest moment nu exista nicio sesizare oficiala transmisa Romaniei de catre CE sau de catre autoritatile franceze.

Ministrul a mai precizat ca din Romania nu a fost exportata carne tocata, asa cum s-a vehiculat in presa.

"Nu se confirma niciuna dintre suspiciunile vehiculate in presa. Din punctul de vedere al autoriatilor romane, pana la aparitia unor noi elemente, consideram aceasta chestiune incheiata", a adaugat Constantin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016