Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viermii de mătase, morţi de sete


Cu patrimoniul făcut praf în ultimii douăzeci de ani, singura societate de stat responsabilă cu creşterea viermilor de mătase, "Sericarom" SA, a fost debranşată de la utilităţi şi riscă să intre în faliment, în următoarele două luni, din cauza unor datorii la bugetul de stat de 1,2 milioane lei.
Fiscul a pus sub sechestru cele mai bune active ale societăţii şi, în timp ce autorităţile se ceartă în planuri de salvare, "Sericarom" a rămas fără apă şi curent electric, cu conturile bancare blocate, iar fondul genetic sericol al ţării este în pericol să fie pierdut, definitiv, chiar în plină campanie de creştere a viermilor de mătase.

O afacere de zeci de milioane de euro riscă, astfel, să devină o tristă amintire, într-o ţară care acum douăzeci de ani deţinea locul şase la nivel mondial la creşterea gogoşilor de mătase şi care încă mai figurează, alături de Franţa şi Italia, printre cele cinci ţări sericicole din Uniunea Europeană.

Pierderea prestigiului internaţional are loc într-o manieră ruşinoasă: ţara noastră este membră fondatoare a Comisiei Sericicole Internaţionale, înfiinţată în 1959, plăteşte cotizaţii, dar nu a avut bani să-şi trimită un reprezentant la ultima reuniune din Franţa.
Situaţia este atât de gravă încât pierderile societăţii au crescut brusc la 220.000 lei, cercetătorii nu şi-au încasat salariile de şase luni, iar cei cinci-şase specialişti care au mai rămas au ajuns în situaţia să nu mai aibă bani de bilet de autobuz să ajungă la muncă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Nici banii pentru proiectele de cercetare realizate de societate nu vin la timp, chiar şi în condiţiile în care finanţarea a fost redusă, în 2009, cu 80%

Citeste mai mult in Bursa
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016