Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viitorul Politicii Agricole Comune, dezbătut în cadrul Grupului de la Vişegrad


Vineri, o delegaţie a MADR condusă de secretarul de stat Peter Haschi, a participat la reuniunea „Grupului de la Visegrad” (Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Republica Slovaca) + România, Bulgaria şi Slovenia.
Pe agenda reuniunii s-au aflat informaţii referitoare la pregătirile pentru Preşedinţia ungară a Uniunii Europene (din ianuarie 2011), schimb de opinii privind viitorul Politicii Agricole Comune după 2013, discuţii şi schimburi de opinii privind reglementările curente referitoare la achiziţia de terenuri de către cetăţenii străini, schimb de opinii referitoare la competitivitatea sectorului agro-alimentar în regiune, dezbaterea unei propuneri privind simplificarea Politicii Agricole Comune, iniţiată de Danemarca, Olanda, Republica Ceha, Germania, Estonia, Letonia, Austria, Finlanda, Suedia, UK, care se va discuta şi în cadrul Consiliului de miniştri de la Luxemburg, din 29 iunie a.c.

Ministrul ungar al agriculturii a prezentat priorităţile pe care Ungaria le va avea pe perioada Preşedinţiei UE în ceea ce priveşte agricultura şi pescuitul, şi anume: viitorul PAC după 2013, competitivitatea sectorului agro-alimentar, schimbările climatice şi energia, biodiversitatea şi protecţia mediului, sectorul apicol, managementul apelor, politica de calitate a produselor agro-alimentare, planul de acţiune pentru păduri, politica comună de pescuit, conservarea resurselor acvatice, dezvoltarea acvaculturii în apele dulci.

La sfârşitul reuniunii statele participante (cu excepţia Sloveniei) au elaborat o declaraţie comună, referitoare la viitorul PAC după 2013. Principalele idei desprinse din declaraţie se referă la păstrarea caracterului comunitar al PAC care trebuie să se bazeze pe principiile solidarităţii, mai ales din punct de vedere financiar şi al tratamentului si condiţiilor egale între statele membre. De asemenea, statele au agreat faptul ca PAC trebuie să continue în aceeaşi structura de doi piloni, menţinând în acelaşi timp cel puţin actualul nivel al finanţării.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

S-a agreat ca plăţile directe trebuie să rămână un instrument important al PAC, de sprijin şi de stabilitate a veniturilor fermierilor şi, în acelaşi timp, o compensare a furnizării de bunuri publice către societate. A fost evidenţiată şi ideea simplificării PAC prin elaborarea unui cadru legislativ mai transparent, mai uniform şi care e mai uşor de înţeles şi de aplicat totodată pentru fermieri şi plătitorii de taxe.

Reuniunea s-a încheiat cu o conferinţa de presă, declaraţia urmând a fi postată pe site-ul Ministerului Agriculturii din Ungaria.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016