Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Virgil Gaman si Nagy Tamas, trimisi in judecata in dosarul „mita la MADR”

virgil-gaman-si-nagy-tamas-trimisi-in-judecata-in-dosarul-mita-la-madr

Secretarul general al Ministerului Agriculturii, Virgil Gaman, si fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas au fost trimisi in judecata, fiind acuzati ca au primit mita aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme, cu care ar fi fost incheiate contracte fictive.


Secretarul general al Ministerului Agriculturii, Virgil Gaman, si fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas au fost trimisi in judecata, fiind acuzati ca au primit mita aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme, cu care ar fi fost incheiate contracte fictive.
 
Virgil Laurentiu Gaman, secretar general al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in prezent suspendat din functie, este acuzat de luare de mita, instigare la spalare de bani si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar Nagy Peter Tamas, secretar de stat in MADR la data faptelor, va fi judecat pentru trafic de influenta, instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, luare de mita, participatie improprie la spalare de bani si participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Cei doi au fost trimisi in jduecata in stare de arest preventiv.
 Tot in arest preventiv au fost trimisi in judecata Zoltan Jozsef Haller, administrator al unei societati comerciale, pentru complicitate la trafic de influenta, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata, si Claudiu Vasilescu, administrator al unei firme, pentru complicitate la luare de mita, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
 
In acelasi dosar vor fi judecaţi, in stare de libertate, alti doi administratori de firme - Iulian Aldea, acuzat de complicitate la luare de mita, instigare la spalare de bani si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, si Daniel Bogdan Craciunoiu, acuzat de complicitate la luare de mita, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Procurorii arata in rechizitoriul trimis instanţei ca in luna octombrie 2014, in contextul organizarii targului Indagra, Virgil Laurentiu Gaman si Nagy Peter Tamas ar fi pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 de euro.

„Aceasta suma de bani, ce reprezenta o parte din valoarea de 414.160 euro a contractului, incheiat intre firma organizatoare, in calitate de prestator, si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in calitate de beneficiar, urma sa fie virata catre cei doi inculpati prin intermediul unei firme agreate de acestia”, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
 
Persoanele din conducerea firmei organizatoare a evenimentelor le-au atras atentia lui Gaman si Nagy ca nu pot plati cei 40.000 euro catre o singura societate comerciala, intrucat competentele lor sunt limitate la semnarea contractelor cu o valoare de pana la 15.000 euro. In aceste conditii, Gaman si Nagy ar fi fost de acord ca suma de 40.000 euro sa fie platita catre mai multe firme agreate de ei.
 
„Astfel, in data de 11 decembrie 2014, cei doi inculpati, reprezentanti ai Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, beneficiind de ajutorul inculpatului Aldea Iulian, au primit prin intermediul firmelor administrate de inculpatii Haller Zoltan-Jozsef, Vasilescu Claudiu si Craciunoiu Daniel Bogdan, suma totala de 176.904,9 lei, din care 64.480 lei i-au revenit inculpatului Nagy Peter Tamas, iar restul inculpatului Gaman Virgil-Laurenţiu”, sustin anchetatorii.
 
Virgil Gaman si Nagy Tamas mai sunt acuzati ca i-au determinat pe administratorii firmelor respective sa intocmeasca, in fals, mai multe contracte de prestari servicii catre firma organizatoare, pentru a ascunde natura provenientei banilor.

Procurorii il mai acuza pe Nagy Tamas ca, in calitate de secretar de stat in MADR si coordonator al activitatii Agentiei Naţionale de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, ca in 17 octombrie 2014 a pretins şi in 28 octombrie a primit, de la reprezentantii firmei organizatoare, suma de 45.880 de lei, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, constand in coordonarea participarii Agentiei la evenimentele respective.
 
„Pentru a ascunde adevarata natura a dispozitiei si circulatiei banilor, inculpatul Nagy Peter Tamas l-a determinat pe administratorul unei firme sa intocmeasca, in fals, un contract de prestari servicii catre firma organizatoare, fara insa ca acesta din urma sa aiba cunostinta de activitatile infractionale ale inculpatului”, au precizat procurorii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016