Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vita de vie si stresul climatic - teme de cercetare europeana la USAMV Iasi


Imbunatatirea potentialului vitei de vie in conditiile de stres climatic din Romania este unul din scopurile urmarite de catre un nou proiect cu finantare europeana ce a demarat la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad din Iasi.
Analiza oportunitatilor de adaptare a ecosistemelor viticole romanesti la noul context competitiv si de mediu> este titlul proiectului finantat prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Valoarea totala a proiectului este de 6.451.858 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 5.864.727 lei.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta asigurarea de noi cunostinte stiintifice si noi metode operationale de imbunatatire a potentialului agro-productiv al diferitelor soiuri de vita de vie, in conditiile stresului climatic din Romania. Cu alte cuvinte, proiectul este un model de cercetare interdisciplinara ce integreaza competente din diferite domenii: agro-meteorologie, viticultura, fenologie si eco-fiziologie, economia si politica vitei de vie. In vederea obtinerii de rezultate aplicabile in economie proiectul are la baza, ca actiune specifica, activitatea de cercetare-dezvoltare in parteneriat intre universitati/institute de cercetare-dezvoltare si intreprinderi. Obiectivele acestuia vizeaza si situatiile cu care se va confrunta sectorul viti-vinicol din Romania in urmatorii ani. Acestea sunt determinate de noul context competitional si de mediu, care implica, printre altele, dinamica cererii pietii si impactul asupra productiei viticole determinat de modificarile climatice.

Proiectul castigat de institutia ieseana se incadreaza la categoria proiecte Cercetare-Dezvoltare de inalt nivel stiintific la care vor participa specialisti din strainatate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Echipa de cerectare a USAMV Iasi va fi indrumata de Diego Begalli, profesor titular de Economie Rurala si Evaluare la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Verona, in calitate de coordonator al proiectului.
Durata proiectului este de 36 de luni, iar lansarea acestuia se va face pe data de 6 iulie 2010.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016